FC Vlotbrug met dank aan Clint van de Veerdonk

Sport 506 keer gelezen

Spijkenisse- FC Vlotbrug heeft zich goed hersteld van de 1-2 nederlaag tegen MVV ’27 door op De Brug in Spijkenisse SC Botlek met 1-3 (0-3) te verslaan. De club uit Hellevoetsluis-Oost bezet de gedeelde derde plaats in de derde klasse C op drie punten van de koplopers SC Spaland en VFC en één punt op MVV ’27.

‘’We zijn in de eerste helft geen moment in de problemen geweest en waren in de aanval heel effectief’’, stelde trainer Richard Koutstaal. FC Vlotbrug, dat het naast de geschorsten Siméon Seghers en Lester den Broeder en de geblesseerden Sjors Allersma en Jordy van der Kooy ook moest stellen zonder Mitchell de Zeeuw en Job de Waard, had in Clint van de Veerdonk (foto) met een puntgave hattrick in de eerste helft zijn grote man. De spits, die zich op slag van rust liet vervangen door Jaimy Martiena, schoot twee keer een voorzet van Rick Eldering binnen en een door Ricardo Wijsbroek verkregen strafschop: 3-0. ‘’We hebben in de tweede helft controlerend gespeeld, was het hoofdzaak om de voorsprong vast te houden en geen risico te nemen.’’ Dat de Spijkenissers krap tien minuten voor tijd tegen scoorde (1-3) mocht de pret bij FC Vlotbrug niet drukken. ‘’Het was naast een sportieve wedstrijd een prettig weerzien met veel bekenden.’’ FC Vlotbrug speelt zaterdag in Maassluis tegen VDL.

FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Ryan de Zeeuw, Bram Scheringa, Jan Tuitel, Lenny Schults (74. Brent de Neef); Jordy Henderikx, Bart Bergwerff; Ricard Wijsbroek; Rick Eldering, Clint van de Veerdonk (44. Jaimy Martiena), Gijs Vermeer.