Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

FC Vlotbrug maakt valse start tegen MVV ‘27

Sport 128 keer gelezen


Hellevoetsluis- FC Vlotbrug heeft de eerste competitiewedstrijd tegen MVV ’27 op het Sportpark Kooistee met 1-2 (1-0) verloren. De rode kaart van een MVV-er aan het begin van de tweede helft bracht de ploeg van trainer Richard Koutstaal in verwarring.

‘’We hebben in de eerste helft goed stand gehouden, gaven nauwelijks kansen weg en kwamen met 1-0 voor’’, sprak Richard Koutstaal positief over het eerste deel van de wedstrijd. De FC kwam op voorsprong door Ricardo Wijsbroek, die een voorzet van Rick Eldering tegen het garen joeg: 1-0. Toen scheidsrechter Verwijs al na twee minuten spelen in de hervatting zijn tweede gele kaart gaf aan Maaslander Jan de Baat, raakte FC Vlotbrug uit zijn evenwicht. ‘’MVV deed er met de nodige adrenaline een schepje bovenop, toonde meer vechtlust waardoor wij het spoor bijster raakten.’’ Na een uur spelen wuifde Verwijs een overtreding op Mitchel de Zeeuw weg, waarop Lourens van Rooijen tussen twee Hellevoeters een strafschop afdwong, die door Timo van Eijck vanaf elf meter werd binnengeschoten: 1-1. FC Vlotbrug kon het spel tegen de tien van MVV ’27 niet kantelen en kreeg een kwartier voor tijd nog een domper te verwerken, toen Lourens van Rooijen één op één doelman Nino Noordijk het nakijken gaf: 1-2. Vlak voor tijd kwam Shenomar Pers een teenlengte tekort om een voorzet van Mitchel de Zeeuw alsnog binnen te werken. ‘’De rode kaart van MVV heeft ons uiteindelijk de das om gedaan’’, aldus Richard Koutstaal. FC Vlotbrug speelt aanstaande zaterdag op De Brug in Spijkenisse de derby tegen SC Botlek, dat met 2-3 zegevierde over Leonidas.

FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Ryan de Zeeuw, Jan Tuitel, Mitchel de Zeeuw, Lenny Schults; Job de Waard (68. Jaimy Martiena); Rick Eldering (70. Bart Bergwerf), Gijs Vermeer (76. Noël Bravenboer); Shenomar Pers, Clint van de Veerdonk, Ricardo Wijsbroek.

Afbeelding

Uit de krant