Coach Alex Krol (staand geheel links): ''We hebben een goede mix van jeugd en ervaring om in de top van de vierde klasse te kunnen meedraaien.’’ Foto Theo van Kralingen.
Coach Alex Krol (staand geheel links): ''We hebben een goede mix van jeugd en ervaring om in de top van de vierde klasse te kunnen meedraaien.’’ Foto Theo van Kralingen.

‘t Capproen wil meedingen naar de prijzen

wo 18 aug 2021, 10:30 Sport 334 keer gelezen

Hellevoetsluis- De selectie van ’t Capproen is maandag begonnen met de training ter voorbereiding op het seizoen 2021/’22. Coach Alex Krol is van mening dat zijn team, gelet op de ontwikkelingen in het laatste seizoen 2019 en de trainingen, kan meedoen in de top-drie van de vierde klasse.

Dan Rolandus

‘’We zijn in het laatste volledige seizoen in 2019 zowel in de zaal als op het veld als derde in de rij van de vierde klasse geëindigd’’, geeft Alex Krol de progressie van zijn selectie aan. ‘’Bovendien zijn we met de overgekomen A-jeugd in de breedte kwalitatief vele malen sterker geworden.’’ Alex Krol en zijn assistent-coach Nathan Doodkorte zijn tijdens de coronaperiode, die overigens nog steeds niet ten einde is, blijven trainen. ‘’We hebben met de negen overgekomen A-junioren een behoorlijke groep, waarmee je leuke gevarieerde trainingen en korfbalvarianten, zoals beachkorfbal, kunt geven. We zijn vanaf het moment dat het mocht met de 27-minners partijen gaan spelen en met de 27-plussers gaan trainen. Toen alles los mocht hebben we partijen gespeeld in de mix. We werden benaderd door andere verenigingen zoals Olympia en Good Luck om oefenwedstrijden te spelen, maar hebben deze vanwege het 60-jarig bestaan op 4 september enerzijds en het coronarisico afgewezen. De hele groep heeft bij ons geen corona gehad, dus wilden we geen enkel risico lopen. We gaan wel op 28 augustus op trainingskamp naar Etten-Leur waar we bij Focus een driekamp gaan spelen.’’

Concurrentie
De trainer/coach van ‘t Capproen kan putten uit een grote selectie. ‘’We zijn in juli al begonnen met een voorselectie voor de eerste twee teams. Het wordt best interessant, want de overgekomen A-jeugd doet niets onder voor de ervaren mensen en heeft zich snel aangepast. De jeugd is brutaal, mondig en schuwen de duels niet. Er wordt op een prettige manier fanatieker en heel pittig getraind. Je kunt stellen dat we een luxeprobleem hebben. Doordat er zoveel spelers/sters zijn bijgekomen, beschikken we nu over drie teams, waarvan het tweede en derde team op hetzelfde niveau spelen.’’ Alex Krol koestert hoge verwachtingen van zijn selectie. ‘’De prioriteit ligt zowel op het veld als in de zaal. Het zal even wennen worden aan de speelstijl. We verwachten, gelet op het kwalitatief goede groep, de ontwikkelingen en de resultaten in de voorbije seizoenen met een goede mix van jeugd en ervaring in de top van de vierde klasse te kunnen meedraaien.’’
Selectie: Dianne Kuijper, Sanne Hoogendoorn, Color van der Perk, Brittany de Kruif, Sam Jongejan, Yentle van der Perk, Daphne Poldervaart, Zoë Duivendijk, Amber Schoordijk, Zoë van der Perk (A), Denise Blom (A), Elisa Meurs (A), Iris Letterie (A), Marit Krol (A), Roy Vermaat, Justin de Ruiter, Nik Stolk, Mark Kuijper, Rick van der Kellen, Freek Sjouw, Mike Jansen, Ruben Herrera (A), Roan Jongejan (A), Glen Nieuwpoort, Jeroen Hoogendoorn, Mark Wietzes (A) en Van Marion.

Uit de krant