Lima gaat naar Excelsior. (Foto: PR)
Lima gaat naar Excelsior. (Foto: PR)

Nieuwenhoorn trots op meidentalenten

Sport 920 keer gelezen

Hellevoetsluis - In Hellevoetsluis en de omliggende gemeente spelen heel wat meiden met voetbaltalent. Bij v.v. Nieuwenhoorn is dit ingezien en geeft men ruimbaan voor al het meiden en vrouwenvoetbal. Of dit nu in gemengde teams is of meidenteams, jong of oud, recreatief of op prestaties gericht. 

Talent moet groeien. Om die reden heeft v.v. Nieuwenhoorn onder andere een nauwe samenwerking met Sparta vrouwen. Als gevolg daarvan gaan twee talenten v.v. Nieuwenhoorn na dit seizoen verlaten en daar zijn wij trots op! Sterker nog, hier mogen alle clubs uit Hellevoetsluis trots op zijn.

Lima
Een van deze talenten is Lima van Ast. Lima is 13 jaar en is op jonge leeftijd begonnen met voetballen bij VV Hellevoetsluis.
Na een overstap naar v.v. Nieuwenhoorn is Lima terecht gekomen in de talentvolle groep meiden (MO15) die onder leiding staat van trainster Anastasia. Lima speelde op de positie van centrale verdediger.
Lima is in haar tijd bij v.v. Nieuwenhoorn flink doorgegroeid en heeft haar talent goed ontwikkeld. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Meerdere BVO’s (betaald voetbal organisaties) kennen haar inmiddels. De afgelopen weken heeft Lima stage gelopen bij Excelsior Vrouwen in Rotterdam en zij zal hier komend seizoen ook voor uitkomen.

Milouh
Het andere talent dat ons gaat verlaten is Milouh Kaak. Milouh is 14 jaar en is vanuit F.C. Vlotbrug, waar zij haar eerste voetbal stapjes zette, overgekomen naar v.v. Nieuwenhoorn. Zij is in de JO15-1 terecht gekomen, dat speelde in de hoofdklasse. Milouh speelde rechts in de verdediging, maar kan op veel meer plekken uit de voeten. De trainers van Milouh zijn Patrick Csanyi en Frederique Nieuwland en ook zij zijn super trots.
Milouh is vanaf november op stage gegaan bij onze opleidingspartner Sparta en zo in het talentteam van Sparta vrouwen terecht gekomen. Vanuit dit team heeft Milouh een contract verdiend dat haar aan het beloftenteam van Sparta verbindt.


Miloug gaat spelen bij Sparta. (Foto: PR) 

Beide meiden blijven verbonden aan Nieuwenhoorn en wij zullen ze nog geregeld voorbij zien komen bij allerlei activiteiten. Wij wensen Milouh en Lima vanuit v.v. Nieuwenhoorn heel veel succes en hopen dat wij over enkele jaren op de tv van hun kunsten kunnen genieten. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

Uit de krant