Jeffrey Burger (17) in actie tegen DBGC: ''Het sociale kringetje is zonder voetbal en met thuiswerken steeds kleiner geworden. De training is momenteel de enige uitlaatklep.'' Archieffoto Theo van Kralingen.
Jeffrey Burger (17) in actie tegen DBGC: ''Het sociale kringetje is zonder voetbal en met thuiswerken steeds kleiner geworden. De training is momenteel de enige uitlaatklep.'' Archieffoto Theo van Kralingen.

Jeffrey Burger heeft voetbal als enige uitlaatklep

Sport 191 keer gelezen

Hellevoetsluis- Jeffrey Burger was met Nieuwenhoorn in de eerste klasse B goed op weg totdat half oktober alle sportactiviteiten door de tweede golf van de coronapandemie werden stilgelegd.

Dan Rolandus

‘’Het is jammer dat we de grootste hobby niet kunnen uitoefenen zoals we die gewend zijn’’, baalt Jeffrey Burger van het leven zonder voetbal. ‘’We kunnen nog een beetje gelimiteerd trainen, maar wedstrijden spelen daar doe je het voor en dat kan voorlopig niet. We trainen sinds vorige week donderdag twee keer per week in groepjes van vier man. Daarvoor hebben we twee weken niets gedaan omdat je met twee man gewoon niets kan.’’

Bezigheidstherapie
Jeffrey Burger ziet de training momenteel ook meer als een bezigheidstherapie. ‘'Omdat de kantine en de kleedkamers dicht zijn, komen we een kwartier voor de training in trainingskleding op het sportcomplex om zolang mogelijk warm te blijven. Je wilt immers niet te lang in de kou wachten. Na de training gaan we gelijk naar huis en douchen thuis.'' De consulent bij Price waterhouse Coopers (PwC) respecteert naast het sportprotocol ook de naleving van het thuiswerken. ‘'Ik werk al vanaf maart thuis. Het sociale kringetje is daarmee steeds kleiner geworden. Normaal gesproken staat de zaterdag in het teken van voetbal. Je gaat naar de club, bereid je voor op de wedstrijd en na de wedstrijd ga je de kantine in en maak je een praatje met de supporters. De enige uitlaatklep zijn nu nog de trainingen.'' De 25-jarige Hellevoeter speelde de laatste competitiewedstrijd op dinsdag 13 oktober tegen Neptunus/Schiebroek. ‘'Dat is één van de beste wedstrijden zolang ik me in het eerste elftal kan herinneren. Het was een wedstrijd van een hoog niveau waarin beide teams vol voor de overwinning gingen. Door een paar foutjes en met pech van paal en lat hebben we de wedstrijd met 4-3 verloren.'' De zwervende goaltjesdief was blij dat Nieuwenhoorn met een marge van 10 punten alsnog mocht promoveren naar de eerste klasse. ‘'We promoveerden dit jaar zonder kampioen te worden naar de eerste klasse. Normaal ga je met zo'n prestatie de boerenkar op en eindigt het met een groot feest in de kantine. Jammer dat dit vanwege de corona niet kon, want het is toch een hoogtepunt uit je carrière. Maar we leven in een bijzondere periode. Ik hoop dat het vaccin tegen het virus zo snel mogelijk wordt vrijgegeven zodat we terug kunnen naar het oude normaal. Lekker voetballen en terug naar het leven zoals het geleefd moet worden. ‘'Ik was positief verrast met de start van het seizoen, maar vind toch dat we drie punten te weinig hebben. Je kunt ook stellen dat we met Brielle, BVCB en Neptunus drie vergelijkbare tegenstanders hebben gehad, die meedoen voor het kampioenschap. Als iedereen bij de herstart in januari fit is kunnen we zomaar meedraaien in de top-5. Het zou me ook niet verbazen als we meedoen voor het kampioenschap. We hebben de kwaliteit, dus gaan we het zien.''

Uit de krant

Uit de krant