Coach Jeroen van Duijvenbode: ‘’We hebben de knop vanaf de eerste training omgezet door competitief te gaan denken en ons gemotiveerd voor te bereiden op de competitie.''
Coach Jeroen van Duijvenbode: ‘’We hebben de knop vanaf de eerste training omgezet door competitief te gaan denken en ons gemotiveerd voor te bereiden op de competitie.'' Archieffoto Theo van Kralingen.

Jeroen van Duijvenbode gaat voor stabiliteit

Sport 317 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeysters van HC Voorne wonnen vooraf aan de uitbraak van het Covid-19 op 8 maart de laatste competitiewedstrijd tegen Spijkenisse. Na een matige seizoenstart werd de opmars voortgezet tegen de rivaal uit Spijkenisse.

Dan Rolandus

‘’We waren niet tevreden over het eerste deel van de competitie, hebben toen onnodige punten laten liggen, die we in de komende competitie graag willen oprapen’’, geeft Jeroen van Duijvenbode aan zijn team naar een hoger plan te willen tillen. ‘’Het doel is een stabiele derdeklasser worden met een knipoog naar boven.’’ De coach van HC Voorne zegt blij te zijn dat de selectie nagenoeg intact is gebleven. ‘’Alleen Frederique Benschop is vanwege een verhuizing gestopt. Het is goed voor de continuïteit dat de groep bijeen is gebleven.’’ De sport werd vanwege de uitbraak van het Corona Covid-19 in de tweede week van maart stil gelegd. ‘’We mochten niet meer op het sportcomplex, dus was iedereen op zichzelf aangewezen. We hebben intussen wel via de zoom contact gehouden. Toen we volgens een te volgen protocol van de KNHB begin juni het veld weer op mochten, hebben we de training ontspannen opgepakt. Iedereen zat thuis, dus was het een soort van uitje. Het belangrijkste was om bij elkaar te zijn. We hebben tot half juli door getraind, waarna we twee weken vakantie hebben gehouden.''

Competitief
De selectie van de hoofdmacht van de HC richt zich al vanaf begin augustus op de competitie, die zondag begint met een uitwedstrijd tegen HDS. ‘’We hebben vanwege de anderhalve meter-regeling in de kleedkamer gekozen om de teambesprekingen op het veld te houden. We hebben extra genummerde maskers voor het gebruik bij de strafcorner.’’ Met alle protocollen in het hoofd heeft Jeroen van Duijvenbode de voorbereiding op het seizoen fanatiek opgepakt. ‘’We hebben de knop vanaf de eerste training omgezet door competitief te gaan denken en ons gemotiveerd voor te bereiden op de competitie. Ik denk dat we er goed voor staan. We willen voortborduren waarop we de weg in het vorige seizoen zijn ingeslagen. We willen de focus verder leggen op de verdediging, we kregen te veel goals tegen. Daarnaast willen we in de omschakeling het ritme houden met een goede passing en sterke aannames. Daar zijn we druk mee bezig om dat te verbeteren. We hebben tegen HV Feyenoord onze eerste wedstrijd gespeeld. Het was na een lange coronaperiode zonder wedstrijd eindelijk weer hockeyen. Het was best zwaar en wennen, maar we hebben de focus gelegd op de essentiële punten waar we mee bezig zijn. We wonnen met 3-1, maar hadden wel wat meer kansen mogen benutten. We gaan de goede kant op, zijn heel fit en hopen daarmee de tegenstanders te overtreffen’’, aldus coach Jeroen van Duijvenbode, die zichzelf ook weer beschikbaar heeft gesteld voor het eerste team van HC Voorne.

Uit de krant