Theo van Kralingen

Nieuwenhoorn maakt ook van Serooskerke speelbal

Sport 436 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn heeft met een 6-1 (2-0) overwinning uitgehaald tegen Serooskerke. De koploper in de tweede klasse E declasseerde de naaste concurrent uit het Zeeuwse Walcheren tot een speelbal. Nieuwenhoorn heeft na vier wedstrijden een riante voorsprong van 4 punten op Oostkapelle/Domburg en De Meeuwen.

''We hebben in de eerste helft gedomineerd, Serooskerke geen schijn van kans gegeven'', verklaarde trainer Ron van den Berg de basis voor de grote overwinning. ''Wij hebben onze beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Serooskerke had zeker geen slechte ploeg, bood stug tegenstand en had een paar aardige spelers, maar na een uur spelen konden zij het niet meer belopen. We begonnen na de rust iets minder scherp waardoor zij terugkwamen tot 2-1. We hebben het daarna even moeilijk gehad, maar bij 3-1 was de strijd gestreden. We spelen momenteel echt goed voetbal waarbij de ene goal nog mooier werd uitgespeeld dan de andere.'' Jeffrey Burger (2 keer), Dimitri Gomes Almeida, Melvin Winterberg (2 keer) en Merijn Wolters scoorden voor Nieuwenhoorn. Smet op de wedstrijd was het uitvallen van Danique Wolters na ruim tien minuten spelen. ''Na een flinke overtreding viel Danique uit met knieklachten. Hij liep na zijn behandeling op krukken, dus wordt het afwachten en hoop ik dat het zal meevallen.'' Ook Gregory Paul viel uit met een enkelblessure. Nieuwenhoorn speelt zaterdag in het Zeeuwse oesterdorp tegen Yerseke.

Nieuwenhoorn: Christian van Wijngen; Merijn Wolters, Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Roeland de Bruijne; Danique Wolters (15. Dimitri Gomes Almeida), Tim van der Lijn, Melvin Winterberg, Gregory Paul (60. Daniel Dijksman); Brandon Nooitmeer (70. Christiaan Dabaghian), Jeffrey Burger.