Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Helius bindt opponent Ventura aan de zegenkar

ma 7 okt 2019, 10:15 Sport

Hellevoetsluis- De handbalsters van Helius hebben onder erbarmelijke omstandigheden opponent Ventura 2 uit Schiedam met 14-8 (6-3) aan de zegenkar gebonden. De formatie van Frank van Leeuwen bezet in de ZW-ZH tweede klasse met een wedstrijd minder in de benen de tweede plaats op 2 punten van koploper WPK/Westlandia.

''Het was voor beide ploegen slecht weer met veel regen en plassen op het asfaltveld waarop goed spel onmogelijk was'', stelde coach Frank van Leeuwen. ''We hebben het rustig aan gedaan, geprobeerd op de break te lopen. Dat lukte aardig, Zij hadden één goede schutter, maar die hebben we met goed verdedigen nauwelijks de kans gegeven om in stelling te komen waarop wij uitliepen naar 6-3. Na de rust hebben we hetzelfde systeem aangehouden en zijn we met onze snelle mensen in de break verder uitgelopen. Eva (van Leeuwen, DR) stond goed te keepen en Daan van der Meijden gooide de ballen voor de break strak aan waarop wij slagvaardig handelden. Ik heb leuke aanvallen gezien, maar het wordt tijd dat we de zaal in gaan.'' Frank van Leeuwen zag A-juniore Kimberly Tournier verdienstelijk debuteren. Inge de Graaf en Inge van Melick begonnen niet geheel fit aan de wedstrijd. Helius speelt zondag op De Vaan in Rotterdam-Zuid de topper tegen Feyenoord Handbal.

Helius: Eva van Leeuwen; Danielle van der Meijden-Spoor (2 keer), Esther Brink, Petra Brink (6 keer), Inge van Melick, Inge de Graaf, Lotte Nap (1 keer), Mila Went (2 keer), Esmée Louwerens (3 keer), Kimberly Tournier.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant