Op twee plekken werden bomen geplant. Foto: PR.
Op twee plekken werden bomen geplant. Foto: PR. Foto: PR

Natuurlijk Voorne-Putten en Life Terra planten 300 bomen

Regionaal 162 keer gelezen

Abbenbroek/Zwartewaal - Twee leden van de agrarische natuurvereniging Natuurlijk Voorne-Putten ontvingen vorige week gratis bomen én vrijwilligers om ze planten.

Het initiatief van het project Life Terra is gericht op het betrekken van burgers bij het vergroenen van landschappen en herstellen van aangetaste natuurgebieden.

Bij Arend Troost in Abbenbroek werd een nieuwe beukenhaag aangelegd om de lokale biodiversiteit een extra impuls te geven. Bij Jacob Noordermeer in Zwartewaal zijn esdoorn, sleedoorns, hazelaar en elzen geplant. Helaas was een deel van de grond té nat om alles af te planten, dat zal in een later stadium alsnog gebeuren. In totaal werden meer dan 300 bomen van de in totaal 450 beschikbare bomen geplant. De bomen zijn vastgelegd met individuele GPS-locatie via de Life Terra app, waarmee de planters in de toekomst 'hun bomen' kunnen volgen via satelliettechnologie en steekproeven ter plaatse. Dit project wordt in heel Europa uitgerold, het idee is om als een beweging samen 500 miljoen bomen te planten: voor elke Europeaan één.

Uit de krant