Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Nieuwkomer BVNL sleept twee zetels binnen

Politiek 1.195 keer gelezen

Voorne aan Zee - “Deze uitslag schept een grote verantwoordelijkheid,” aldus een van twee lijsttrekkers van BVNL Melissa de Rijke. “We willen onze kiezers bedanken. We kunnen nu werk maken van het behoud van de eigen identiteit van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne.“ 

BVNL is tegen de komst van twee torenhoge windturbines bij Brielle en Zwartewaal. Ook zegt de partij af te willen van het plan van de aanleg van een groot zonnepark. Hoewel er geen plannen zijn voor het doortrekken van een metrolijn naar Hellevoetsluis zegt BVNL daar wel tegen te zijn.

De Rijke is in het dagelijks leven docente binnen het MBO en vormde samen met horecaondernemer Dick Groeneweg het duolijsttrekkerschap voor de partij. “We gaan aan de slag om zoveel mogelijk punten uit ons verkiezingsprogramma in de raad te realiseren”, aldus De Rijke die ervoor wil zorgen dat inwoners uit de eigen gemeente voorrang krijgen bij het kopen van een woning en het huren van een huis. “Ophouden met voorrangsverklaringen voor statushouders en het huisvesten van asielzoekers”.

BNVL hoopt op een derde zetel als de definitieve uitslag vrijdag bekend wordt gemaakt.  

Uit de krant

Uit de krant