Afbeelding
Foto: M. de Haas

VOOR Nissewaard start petitie voor volwaardig ziekenhuis

Politiek 230 keer gelezen

Spijkenisse - De lokale politieke partij VOOR Nissewaard is dinsdag een online petitie gestart waarin zij de minister van VWS verzoekt het Spijkenisse Medisch Centrum (SMC) op te schalen naar een volwaardig ziekenhuis inclusief een 24-uurs SEH. 

Als burgerinitiatief was VOOR Nissewaard al een groot voorstander van deze opschaling. Uit een oproep via social media blijkt dat ook heel veel inwoners van Nissewaard het met VOOR Nissewaard eens zijn. 

‘Na de oproep van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb van afgelopen week waarin ook hij pleitte voor een volwaardig ziekenhuis in Spijkenisse, voelden wij ons genoeg gesteund om de petitie te starten en de inwoners op te roepen deze te tekenen’, aldus partijleider Stephan van Uden. ‘Het is onbegrijpelijk dat onze regio, met ruim 200.000 inwoners, niet in de directe omgeving terecht kan voor goede 24-uurs zorg. Zeker met het oog op de zware industrie in ons achterland en de vaak slechte bereikbaarheid van het eiland’, vervolgt Van Uden. 

Op de vraag hoe hij denkt het ziekenhuis te voorzien van personeel nu er al een enorm te kort is aan gekwalificeerd zorgpersoneel, antwoordt hij: ‘Na de sluiting van het oude Ruwaard van Putten ziekenhuis zijn veel zorgmedewerkers uit onze gemeente en directe omgeving noodgedwongen aan de slag gegaan in de regio Rotterdam. Met als gevolg dat zij, naast de lange dagen die zij al moeten maken, ook nog veel extra reistijd hebben. Ik weet zeker dat zij weer graag aan de slag gaan in onze eigen gemeente. Daarnaast zullen we maximaal moeten inzetten op het opleiden van nieuwe zorgmedewerkers in samenwerking met de regionale opleiders zoals Zadkine en Albeda.’ ‘We moeten het ijzer smeden wanneer het heet is, en dat is nu’, aldus partijvoorzitter Roy Masthoff. ‘Dit onderwerp is nu actueler dan ooit. Wij hopen dat de andere partijen in Nissewaard dit ook inzien. Alle partijen hebben de mond vol over goede zorg voor alle inwoners. Laten ze dan nu de daad bij het woord voegen en samen met VOOR ook echt doorpakken en ons gezamenlijk inzetten voor alle inwoners en een volwaardig ziekenhuis in Spijkenisse.’

De petitie is terug te vinden op https://ziekenhuisspijkenisse.petities.nl/ of via de Facebook- en Instagrampagina van VOOR Nissewaard.

Uit de krant