De mantelzorgpas zal worden stopgezet.
De mantelzorgpas zal worden stopgezet. Wil van Balen

Zorgen om mantelzorgers in coronatijd

Politiek 167 keer gelezen

Hellevoetsluis - Tijdens de commissievergadering ZWO (Zorg Welzijn en Onderwijs) van 26 november gaf wethouder Van der Velde aan dat er grote zorgen zijn om mantelzorgers in Hellevoetsluis. 

Het is lastig om alle mantelzorgers, behalve degene met een mantelzorgpas, in beeld te krijgen geeft Van der Velde aan. “In gesprek met huisartsen blijkt dat zij zich ernstig zorgen maken over de groep mensen die al sinds maart zo min mogelijk buiten komt.” Verpleeghuizen zijn sinds de crisis erg terughoudend met opnames van nieuwe mensen. Dagbesteding is verminderd door corona. Dit maakt het extra zwaar voor de mantelzorger. “Er worden alternatieven bedacht, maar een simpele oplossing is er niet. Wij proberen samen met betrokken organisaties extra aandacht en zorg voor hen te hebben.” Het college wil samen met de andere gemeentes van Voorne gaan kijken waar echt behoefte aan is bij mantelzorgers; mogelijk onder meer een klussendienst om praktische zaken uit handen te nemen. 

“De Mantelzorgpas wordt stopgezet omdat wij vinden dat er erg veel geld gaat naar de organisatie, dat geld besteden we liever aan de mantelzorgers. Het geld dat op de Mantelzorgpas staat en nog zou komen te staan zal contant worden uitbetaald aan de mantelzorgers. We hopen dat het geld, zo als het oorspronkelijk bedoeld is, wel besteed zal gaan worden bij lokale ondernemers. Samen met de andere gemeentes zal een nieuwe pas, de Voornepas, ontwikkeld worden.

Uit de krant