Afbeelding

Ingezonden: Waarom een kerstkaart maar geen bankje?

Ingezonden 462 keer gelezen

Hellevoetsluis - Hieronder leest een ingezonden bericht van een de inwoners van gemeente Hellevoetsluis. 

Wat is dat toch jammer de gemeente Hellevoetsluis heeft het nog steeds niet begrepen. Kom je om hulp dan zijn ze niet thuis. Wil je iets realiseren in Hellevoetsluis bv hondenspeelveld of een kinderspeelplaats of de groenvoorziening weer netjes dan is er geen geld voor.

Maar de afgelaste nieuwjaarsreceptie mag toch nog steeds geld kosten want nu ineens zijn de burgemeester Junius en de wethouders wel te horen. Nu het over hun plannen gaat. En om ook nog even een drankje en een oliebol op kosten van Hellevoetsluis mee te pikken. En hoe wordt dat bekendgemaakt, in een kerstkaart. Niet eens huis aan huis bezorgd, nee dat moest met de post. Wat een gemiste kans om nu eens te bezuinigen op de portokosten en op het papier van de kaart. Want het is zonde van het geld en jammer voor het milieu. Voor ander zaken gebruikt de gemeente toch ook de website of de gemeentepagina? En anders is Groot Hellevoet ook een goed alternatief. De plannen hadden ook op die manier bekend gemaakt kunnen worden.

Het geld had dan op een goede en verantwoorde manier besteed kunnen worden aan iets waar iedere Hellevoeter plezier aan had kunnen beleven. Bijvoorbeeld een bankje aan het Gorsepad wat erg veel gebruikt wordt door wandelaars en fietsers, maar waar op het hele pad slechts drie bankjes zijn en die zijn met mooi weer eigenlijk altijd wel bezet.

En zo kan iedereen wel een ander doel voor de Hellevoeters bedenken in plaats van een kerstkaart waar de meeste mensen echt niet op zitten te wachten. Vooral in het kader van ‘we moeten bezuinigen’, en na de vele boodschappen van ‘daar hebben we geen geld voor’.

Naam en adres bekend bij de redactie.

Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Een geplaatste brief geeft de opvatting van de afzender weer en hoeft dus niet in te houden dat de redactie het met de inhoud van de brief eens is. 

Uit de krant