Afbeelding
Foto: Wil van Balen

We’ll meet again...

Human Interest 412 keer gelezen

Hellevoetsluis - Dat is de tekst op de kaart die alle ruim 200 Hellevoetse veteranen hebben ontvangen. Omdat er dit jaar geen Veteranendag kan worden georganiseerd in Hellevoetsluis, heeft de Veteranencommissie samen met Burgemeester en Wethouders een kaart gestuurd om aan te geven dat de veteranen zeker niet vergeten worden dit jaar.

Peter Vermaat, voorzitter van de veteranencommissie Hellevoetsluis: “We vinden het heel jammer dat de Veteranendag dit jaar geen doorgang kan vinden. Er was een mooi programma opgesteld waarvan het draaiboek nu naar 2021 wordt doorgeschoven. We zijn best een beetje teleurgesteld, maar hebben natuurlijk begrip voor de maatregelen die genomen moesten worden. Gezien de omstandigheden wilden we zeker niet voorbijgaan aan deze dag en het contact houden met onze veteranen en dat is dan ook de reden dat we de kaart hebben verzonden. We vinden het fijn dat er erkenning en herkenning is vanuit de gemeente en volgend jaar ontmoeten we elkaar zeker weer.”

Op zaterdag 27 juni legt burgemeester Milène Junius samen met wethouder Hans van der Velde een krans bij het monument ter hoogte van de Zeeheldenmuur in de Vesting. Daarmee wordt waardering en dank uitgesproken voor de mannen en vrouwen die zich met groot plichtsbesef hebben ingezet voor vrede en veiligheid in Nederland en elders op de wereld.

2009
In Hellevoetsluis zou dit jaar de twaalfde editie van de Veteranendag plaatsvinden. Het was in 2008 dat Peter Vermaat aan de gemeente voorstelde om een Hellevoetse Veteranendag te houden. De raad ging direct akkoord en zo is er sinds 2009 ook een Veteranendag in Hellevoetsluis. Wilt u zich bekendmaken bij de veteranencommissie? Dat kan via veteranen@hellevoetsluis.nl.

Landelijk
Dit jaar wordt de Veteranendag in aangepaste vorm georganiseerd, met een programma van 45 minuten in de Ridderzaal voor een kleine groep gasten. Het programma wordt live uitgezonden door de NOS. Er worden verder geen fysieke evenementen of activiteiten georganiseerd. Op deze manier geeft het Nationaal Comité Veteranendag, in samenwerking met de NOS, invulling aan de Nederlandse Veteranendag met als doel dat Nederland toch het jaarlijkse ‘dankjewel’ voor onze veteranen kan mee-beleven. Het programma wordt om 13.00 uur geopend door de voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag, drs. Jaap Smit. Later spreekt de minister van Defensie de veteranen toe. De minister-president sluit het programma inhoudelijk af met een persoonlijke videoboodschap.Het programma wordt live uitgezonden van 12.45 tot 13.45 uur op NPO1. De NOS zendt een samenvatting uit van 19.15 tot 19.45 op NPO2.

Uit de krant