'Ik heb het meest fantastische avontuur van mijn leven meegemaakt en tegelijk doodsangsten uitgestaan!'
'Ik heb het meest fantastische avontuur van mijn leven meegemaakt en tegelijk doodsangsten uitgestaan!' Foto: Richard Beukelaar

Hellevoetse Rosan van der Zee in 'Back on Track'

Human Interest 443 keer gelezen

Hellevoetsluis - Maandag 17 februari is de Hellevoetse Rosan van der Zee te zien in het programma Back on Track.

In het programma worden jonge mensen met psychische problemen of tegenslagen op reis gestuurd. Ze gaan een extreme uitdaging aan om iets teweeg te brengen, om patronen te doorbreken en grenzen te verleggen en zo een nieuwe start te maken op weg naar herstel.

Uit de aankondiging van het programma met Rosan: "Rosan is een vrolijk, uitbundig meisje, dat het goed doet op school en weinig problemen kent. Dat verandert als ze op 16-jarige leeftijd een ongeluk krijgt bij het paardrijden. Ze komt in het ziekenhuis terecht met een zware hersenschudding en een lichte hersenbloeding en heeft daarna moeite haar leven weer op te pakken. Het wordt normaal voor haar om constant extra veel te geven om te bewijzen dat ze nog steeds de oude Rosan is. Ze legt de lat zo hoog voor zichzelf dat ze altijd het gevoel heeft te falen. Rosan is volkomen vastgelopen en ziet geen perspectief. Kan een extreme uitdaging haar weer op weg helpen? Eentje waarmee ze als het ware een overwinning op zichzelf behaalt? Klimexpert Jasper Rijken gaat haar leren rotsklimmen en als ultiem doel de indrukwekkende berg Pilatus bij Luzern te bedwingen. Voormalig wielrenkampioen Leontien van Moorsel wil, als mental coach, haar leren haar perfectionisme in goede banen te leiden."

Eind januari van dit jaar was Rosan nog in het nieuws door een gebeurtenis die haar overkwam langs de N57 tijdens het hardlopen. Uit het niets kreeg ze een epileptische aanval en viel ze. Het duurde even voor passanten haar zagen en hulpdiensten belden. Al die tijd was ze buiten bewustzijn. Gelukkig is ze na een korte ziekenhuis-opname weer goed hersteld en heeft ze na een oproep ook haar hulpverleners kunnen bedanken.

We spreken Rosan in de week voor de uitzending. "Het is al weer enige maanden geleden dat het programma is opgenomen. Ik mocht en mag er niet te veel over vertellen, maar ik ben echt op het goede pad gekomen.

Ik heb het meest fantastische avontuur van mijn leven meegemaakt en tegelijk doodsangsten uitgestaan!. En het mooie is: ik heb daarnaast een nieuwe passie ontdekt."

Op onze vraag hoe en wat reageert Rosan dat we gewoon allemaal moeten kijken, volgende week. "Het laatste dat ik kan zeggen is dat ik de indrukwekkende berg de Pilatus bij Luzern heb beklommen. Alles natuurlijk optimaal begeleid door klimcoach Jasper Rijken en mental coach Leontien van Moorsel." De uitzending van Back on Track met Rosan is maandag 17 februari om 21.05 uur op NPO3.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant