Er is veel te vertellen over het roemrijke militaire verleden van Hellevoetsluis
Er is veel te vertellen over het roemrijke militaire verleden van Hellevoetsluis Foto: PR

Rondleiding 'Sporen van de Tweede Wereldoorlog'

Evenement 205 keer gelezen

Op zondag 4 augustus organiseert Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis weer een rondleiding over het rijke militaire erfgoed in de vesting van Hellevoetsluis.

Om 13.30 uur start de rondleiding "Sporen van de Tweede Wereldoorlog" (1,5 uur). De sporen van de impact van de Tweede Oorlog zijn nog steeds zichtbaar. Deze rondleiding gaat specifiek over die sporen, die in de Hellevoetse vesting zijn achtergebleven. Er wordt gestart met een korte presentatie voordat de wandeling begint. Ook de FlAk bedding wordt bezocht waarvan vorig jaar de restauratie is afgerond.Ook zal worden stilgestaan bij de belangrijke functie die Hellevoetsluis had voor de nazi's.
De rondleiding kustbatterij (1,5 uur) wordt elke eerste zondag van de maand georganiseerd tot en met oktober. Om 13.00 uur start deze rondleiding over de kustbatterij van Hellevoetsluis. De wandeling gaat over de verdedigingswerken direct achter de kazerne Haerlem en zal het tijdbeeld behandelen van 1880 tot en met de Eerste Wereldoorlog.

De kosten € 3,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft. Kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis. Donateurs betalen de helft. Beide rondleidingen duren ongeveer anderhalf uur. Aanmelden is noodzakelijk. U kunt voor aanmelding het formulier invullen op de site https://www.fronttaal.info. Reserveren kan ook via 06 31 25 49 09.

Uit de krant