Bewonder de vele klassiekers in Heenvliet. Foto: PR.
Bewonder de vele klassiekers in Heenvliet. Foto: PR. Foto: privefoto

Klassiekers in Heenvliet

Evenement 240 keer gelezen

Sinds 2012 wordt er in Heenvliet op eerste pinksterdag een klassiekertentoonstelling gehouden. Het is inmiddels duidelijk dat het een aanwinst is voor het altijd gezellige pinksterweekend in Heenvliet. Ook dit jaar wordt de tentoonstelling weer georganiseerd met wederom een aantal nieuwe onderdelen die het geheel nog aantrekkelijker zullen maken.

Het belangrijkste blijft echter zoals het was en dus zullen er weer vele prachtige klassieke auto's in Heenvliet te bewonderen zijn. De tentoonstelling is van 11.00-17.00 uur en vindt plaats op het veld naast de kleine tent aan de Verdouwenhoeck. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat de organisatie, bij droog weer, mag rekenen op zo'n 100 klassieke voertuigen. Deelname is gratis en het aanmelden van de klassiekers is mogelijk tussen 11.00 en 13.30 uur.

Rondrit
In 2019 wordt er voor de zesde keer een rondrit georganiseerd die leidt door de mooie omgeving en de prachtige oude dorpskernen van Voorne-Putten, gevolgd door een heus defilé op het middeleeuwse marktplein van Heenvliet, compleet met jurering en prijzen voor de mooiste paradepaardjes. De rondrit start om 10.00 uur en het defilé op het marktplein is van 11.30 - 12.45 uur. Zowel de rondrit als het defilé zijn voorbehouden aan klassiekers van 40 jaar en ouder. Aanmelden voor de rondrit en het defilé kan via rvolkeri@icloud.com

R.T.M.
Ook de stichting R.T.M. is weer aanwezig op ons klassieker-evenement. Ze komen met twee antieke bussen. De bussen rijden mee met de rondrit en zullen hierna tentoongesteld worden aan de Verdouwenhoeck. Wil je de rondrit echt van dichtbij meemaken, rij dan mee met een van de RTM bussen! Een buskaartje kost 5 euro en is te bestellen bij R. Volkeri via telefoonnummer: (06) 231 631 81

Grote opkomst
Vorig jaar waren de rondrit en het defilé, zowel voor de deelnemers als voor het publiek een groot succes. Er hadden zich maar liefst 50 deelnemers aangemeld die met hun schitterende klassiekers het bekijken meer dan waard waren. Voor de liefhebbers is er 's morgens dus al meer dan genoeg te zien op de markt.

25 jaar en ouder
Voor de rest van de auto's op de tentoonstelling hanteert de organisatie, ondanks de wet, nog steeds een leeftijd van 25 jaar en ouder. Er is voor ieder wat wils. Zo staat er bijvoorbeeld een aantal Volkswagens waaronder Kevers en spijlbussen, verscheidene Amerikanen uit de jaren 60, Opels en Fords en youngtimers uit de jaren 80. Een complete rit door de tijd dus! De organisatoren zijn er van overtuigd dat deze tentoonstelling voor veel mensen erg leuk kan zijn en hopen u dan ook te mogen begroeten op de paardenmarkt in Heenvliet!

Uit de krant