De eerdere serie coronaproof rondleidingen bleken succesvol.
De eerdere serie coronaproof rondleidingen bleken succesvol.

Coronaproof rondleiding militair erfgoed Hellevoetsluis

Cultuur 298 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op zondag 5 juli 2020 organiseert Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis haar tweede serie rondleidingen van dit jaar over het rijk aanwezige militaire erfgoed in de vesting van Hellevoetsluis.

Sporen van de Tweede Wereldoorlog
Om 13:30 uur start de rondleiding "Sporen van de Tweede Wereldoorlog". De laatste oorlog ligt al 75 achter ons, maar sporen van de impact van deze Tweede Wereldoorlog zijn nog steeds zichtbaar. De rondleiding gaat specifiek over die sporen, die in de Hellevoetse vesting zijn achtergebleven.

Kustbatterij
Deze rondleiding organiseert men al de nodige keren, maar blijft nog altijd boeien, er is immers heel veel te zien. Om 13:00 uur start deze rondleiding over de kustbatterij van Hellevoetsluis. De wandeling gaat over de verdedigingswerken direct achter de kazerne Haerlem en zal het tijdsbeeld behandelen van 1880 tot en met de Eerste Wereldoorlog.

De kosten voor de rondleidingen bedragen elk € 3,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft. Kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis. Donateurs betalen de helft.Beide rondleidingen duren ongeveer anderhalf uur. Aanmelden is noodzakelijk. U kunt voor aanmelding het formulier invullen op de site https://www.fronttaal.info, waarbij u een keuze maakt voor één van de rondleidingen. Telefonisch aanmelden via 06 31 25 49 09.

Uit de krant