Afbeelding
Erik Hoogzand, Forum voor Democratie
Column

De nieuwe opdracht: de spreidingswet

Column 546 keer gelezen

De spreidingswet houdt iedereen bezig. Ook de inwoners van onze gemeente. En terecht. Vele inwoners vragen zich af hoe het kan dat de spreidingswet in de eerste kamer is goedgekeurd terwijl juist de uitvoering van het asielbeleid de oorzaak is dat het kabinet is gevallen en er nieuwe verkiezingen zijn gehouden om te horen wat u wilt. Uw boodschap was duidelijk, immigratie is een probleem en de spreidingswet is niet de oplossing. Het is onbegrijpelijk dat de asieldwangwet door de Eerste Kamer is goedgekeurd en het falende beleid van het demissionaire kabinet gewoon doorgang blijft vinden, uw stemt heeft er dus niet toe gedaan.

Het argument “menselijkheid“ wordt nu gebruikt om de spreidingswet te moeten accepteren. Maar is de spreidingswet wel menselijk en voor wie?

De deur staat wagenwijd open voor mensen uit onveilige landen maar ook voor gelukzoekers uit veilige landen waar ons sociale systeem niet voor bedoeld is. De laatste groep betreft hoofdzakelijk jonge mannen die zich niet willen aanpassen aan onze normen en waarden met vele problemen tot gevolg. Is het menselijk om deze mensen direct en gratis te voorzien in van alles wat de overheid faciliteert: opvang, leefgeld, zorg en sociale voorzieningen of anders gezegd is het onmenselijk wanneer we dit niet doen? Of is het onmenselijk om alle, veelal hardwerkende, inwoners van onze gemeente te laten betalen voor deze voorzieningen terwijl onze inwoners juist lang moeten wachten op een woning en zorg mijden omdat dit onbetaalbaar is geworden?

Ook Forum voor Democratie wil mensen uit onveilige landen kunnen helpen, maar door de spreidingswet zal de toestroom van de gelukszoekers alleen maar toenemen waardoor de mensen die we echt moeten helpen niet geholpen kunnen worden. Deze asieldwangwet kent alleen maar verliezers. Het wordt tijd dat de landelijke politiek stappen gaat ondernemen om Nederland leefbaar en financieel gezond te houden (of weer te maken). Om deze reden hebben wij van Forum voor Democratie vorige week in de raadsvergadering een signaal afgegeven om op te staan tegen de landelijke dwang. Helaas zien veel partijen niet de noodzaak in en laten gemoedelijk alles op zich afkomen. Wij van Forum voor democratie zullen blijven strijden voor de inwoners van Voorne aan Zee.

Erik Hoogzand, Forum voor Democratie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant