Afbeelding
Column uit de raad

De zomer is begonnen…

Column 19 keer gelezen

…te midden van de hectische wereld om ons heen. Van internationale- via nationale- naar een lokale crisis. Of juist persoonlijke uitdagingen. Elke dag komt het nieuws op je af. Hoogste tijd voor wat ontspanning.

De zomer is begonnen, de komende weken staan weer veel jaarlijkse, en ook nieuwe, evenementen in Hellevoetsluis op de agenda. Fokveedag, Vestingdagen 2.0, Hellevoet Heroes om er zo maar een paar te noemen. Vanzelfsprekend benoemen we ook de evenementen in Brielle en Westvoorne: o.a.de Wielerronde Oostvoorne, Tinte-feesten en Brielle blues. Evenementen die verbonden zijn aan de plaats waar ze worden georganiseerd.

Dat zal straks, na 1 januari 2023, in de gemeente Voorne aan Zee niet anders zijn. Juist dan zijn de evenementen belangrijk om de lokale verbondenheid te benadrukken. Het zijn juist de inwoners die het hart vormen van de diverse organisaties. Als gemeente moeten we deze evenementen nu en in de toekomst blijven ondersteunen. Zo zijn niet alleen de evenementen “door en voor” onze inwoners, maar dit zal straks ook gelden voor het geheel van Voorne aan Zee. Met elkaar wonend, werkend en recreërend in onze eigen kern of wijk vormen we met elkaar een nieuwe gemeente. Inwonersbelang Voorne heeft in alle kernen haar leden. Op die manier weten we wat er speelt en waar er lokaal behoefte aan is. Na de verkiezingen, 23 november 2023, zetten we dit om in plannen en daden.

In maart van dit jaar ging bijna heel Nederland naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. De uitslag liet, net zoals in de Tweede Kamer, een versplintering van de politiek zien. Meer partijen in de gemeenteraad. De kiezer is de baas en bepaalt de uitslag. IBV staat voor een brede partij, met oog voor wat hier in de regio speelt en belangrijk is.

Na de zomer zal de verkiezingscampagne op stoom komen. U kunt dan gaan bepalen voor welke partij u een voorkeur heeft. Een partij met vertegenwoordiging in Den Haag, een “one-issue” partij, een nieuwkomer of toch het inmiddels vertrouwde “Inwonersbelang”. IBV is een samenwerking van een aantal lokale partijen uit Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne. We wensen u een fijne zomer toe, waarin u hopelijk ook gaat genieten van een of meerdere lokale evenementen!

Rien Kap en Erik Noordzij IBH

Uit de krant

Uit de krant