Afbeelding
Foto: PR
Column

Parkeren

Column 329 keer gelezen

Woensdagavond is de online informatiebijeenkomst over het Zuidfront en het Land van Paling geweest. Ik schrijf deze column voor deze bijeenkomst, dus ik kan niet ingaan op wat er gezegd is. Maar we weten allemaal waar het over gaat. Over het bouwen van een hotel, het inrichten van het gebied en de parkeerproblematiek. Over dat laatste is onze wethouder kennelijk bezorgd, gelet op zijn meest recente uitspraak:

“Lastige items zijn de verkeersstromen en de parkeerproblematiek. Daarover zal in een later stadium een apart gesprek in breder verband plaatsvinden. Hier willen we graag het totale plaatje bezien, inclusief eventueel autoluw maken van het gebied, het weghalen van het vrachtverkeer op de Gorslaan en een mogelijk langzaam verkeer doorsteek in de vestingpoort. Er vindt onderzoek plaats naar onder andere de verkeersstromen en ik verwacht de terugkoppeling in de loop van het 2e kwartaal van dit jaar.”

Ik heb geen onderzoek nodig: maak de vesting vanaf het de ingang van De Buren tot en met de vuurtoren aan de ene kant en restaurant Aquarius aan de andere kant autoluw. Dit betekent: alleen bewoners mogen er rijden en parkeren met hun auto en – op bepaalde tijden – leveranciers. Bouw geen hotel op de plaats van Aquarius.

Wat een rust en ruimte zou dit geven om het hele gebied in te richten voor de toeristen die we zo graag willen ontvangen en ‘binnenhouden’! Het parkeerterrein achter het gemeentehuis kan omgetoverd worden in een vergroend plein. Het Land van Paling en het Zuidfront wordt één mooi wandel- en recreatiegebied. Een combinatie van een stadspark met een openluchtmuseum.

Ik hoor de oplettende lezer al mompelen dat het gemeentehuis met dit voorstel moeilijk bereikbaar wordt voor bezoekers. Dit probleem is vanaf 1 januari a.s. opgelost, want in de nieuwe plannen van Voorne aan Zee is te lezen dat de nieuwe gemeente meer naar de bewoners toekomt om diensten te verlenen. U kunt uw paspoort of rijbewijs voortaan gewoon in de buurtkamers regelen, schat ik in. Er zijn trouwens al geluiden dat het nieuwe gemeentehuis in Brielle zal staan. Dat is helemaal mooi: dan kan van ons Hellevoetse gemeentehuis een hotel worden gemaakt. Ik heb investeringsgroep van het bedrijf Zuidfront Hellevoetsluis B.V. vast ingeseind, zodat ze hun blik vanaf het Zuidfront enkele honderden meters verleggen.

Ger den Reijer

Uit de krant