Afbeelding
Foto: PR
Column

Nieuwe burgemeester

Column 345 keer gelezen

Nog maar een paar maanden en we wonen in de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Er komt een nieuwe burgemeester.

Wie zal het worden, vragen velen zich af, want de huidige burgemeesters van Brielle, Westvoorne en Hellevoetsluis zullen ontslag indienen. U hoeft niet langer te zoeken, de nieuwe burgemeester is er zo goed als klaar voor! Als u het nieuws de afgelopen weken heeft gevolgd, heeft u hem al gezien op de televisie. Ik hoor uw hersens kraken, en denken ‘we kennen de nieuwe burgemeester dus’.

Ik hou u niet langer in spanning: het is Alexander Boris de Pfeffel Johnson, alias Boris! Een man met zeer veel bestuurlijke ervaring, hij was in een vroeger leven 8 jaar burgemeester van London. Hij is historicus en daar zou wel eens de trigger kunnen liggen voor zijn belangstelling voor Voorne aan Zee. We hoeven geen afkoopsom te betalen aan het Verenigd Koninkrijk, want hij is binnenkort transfervrij, schat ik in.

En zeg nou niet ‘wat hebben we aan die grappenmaker’, want wat Theresa May er in jaren niet doorheen kreeg, fikste Boris in no-time. Zo iemand hebben we hier nodig, om het nietige Voorne voor eens en altijd op de kaart te zetten. Wedden dat we met Boris aan het roer de wereld rondgaan? We worden van het afvoerputje van het Havengebied hét toevluchtsoord voor de bedrijven die er in de toekomst echt toe doen. Boris zorgt ervoor dat Rotterdamse Abou het Spaans benauwd krijgt.

En wat te denken van de sfeer op het nieuwe gemeentehuis? De aan een suffe cultuur gewende ambtenaren dansen vanaf 2023 iedere vrijdagmiddag en avond op hun bureau! Ze krijgen zelfs allemaal een speciale rolkoffer als attentie.

De Turkse gemeenschap op het eiland zal ook blij zijn met Boris. Immers, hij is een achterkleinzoon van Ali Kemal, minister in de Osmaanse regering.

Boris houdt van vernieuwingen, hij verving in London de ouderwetse harmonicabussen, pleitte voor een metro die rijdt zonder bestuurder én hij introduceerde de stadsfiets.

Ook van een grap is Boris niet vies. Met humor bereik je veel, al moest hij menigmaal excuses aanbieden en niet aan de minsten. Vraag maar eens aan Barack Obama, Hillary Clinton, Recep Tayyip Erdogan en Vladimir Poetin.

Het wordt lachen, met Boris!

Ger den Reijer

Uit de krant