Mieke Bakker, fractievoorzitter D66
Mieke Bakker, fractievoorzitter D66 Foto: Wil van Balen
Column

Nu nog even geen verkiezingen

Column 269 keer gelezen

Als je zo je tijdlijn ziet in je sociale media, dan ontkom je er niet aan: gemeenteraadsverkiezingen! Door de fusie per 1 januari volgend jaar zijn wij nog niet aan de beurt, dat gebeurt straks in november. Ik zit dan ook nog echt niet in een campagne modus.

Hoe gaan we nu straks die Briellenaren, Hellevoeters en Westvoornenaren eigenlijk noemen. Voorneaanzeeënaren??? Vind ik wel een beetje gekunsteld. Wie heeft er mooie naam voor de inwoners van Voorne aan Zee?

Ook al doen wij in maart niet mee, je ziet toch wel trends in het land. Een er van is de groei van lokale partijen. Nu heb ik niets tegen lokale partijen, maar partijen die gelinkt zijn aan een landelijke partij zijn in hun gemeenteraad wel degelijk ook lokale partijen. Ook zij voeren nu (en straks) campagne voor punten waar je als raadslid zèlf iets aan kan veranderen. Het gaat dus niet over landelijke of provinciale issues, daar kan je met de gemeenteraadsverkiezingen niets mee. Het is eigenlijk ook wel een beetje schaamteloos om met landelijke issues campagne te voeren.

Wat zijn dan die lokale issues? Eigenlijk willen we dat van jullie weten. Een paar voorbeelden: Wat verwachten jullie van de fusie? Wat zijn volgens jullie nadelen van de fusie? En de voordelen? Hoe zal de energietransitie in onze regio verlopen? Wat is eigenlijk die energietransitie? Hoe moet de druk op de zorg verlicht worden? Is er straks nog wel oog (en oor) voor de wijken, voor de kleine kernen? 

Partijen in Voorne aan Zee beginnen nu zo’n beetje aan hun verkiezingsprogramma’s. En die willen graag input van onze burgers, bedrijven en maatschappelijk middenveld. Stuur je suggesties naar info@d66voorne.nl. Je hoeft daar geen lid voor te zijn (of worden), mag natuurlijk wel. Als we straks met grotere groepen bij elkaar mogen komen, zullen we een aantal workshops organiseren waar we jullie input zullen gebruiken. 

Tenslotte, de Cursus Politiek Actief was vorig jaar een groot succes. Er komt een vervolg voor alle Voorneaanzeeënaren!

Dus wil je meer weten hoe dat toch allemaal gaat in die gemeenteraad? Neem contact op met griffier@hellevoetsluis.nl. Doen!!

Mieke Bakker, fractievoorzitter D66

Uit de krant