Afbeelding
Foto: Gemeente Hellevoetsluis
Column

Nieuw begin

Column 149 keer gelezen

Een nieuw jaar voelt als een nieuw begin, waarin je graag de mooie dingen meeneemt en de wat minder mooie dingen achterlaat. Ik wens u allen een heel gezond en gelukkig 2022. Jammer dat we elkaar niet konden ontmoeten op de nieuwjaarsreceptie. Als alternatief hebben we als college een digitale nieuwjaarsboodschap gemaakt. Hierin sprak ik over hoop en verwachting. Op onze website www.hellevoetsluis.nl kunt u de nieuwjaarsfilm, met prachtige beelden van Hellevoetsluis, terugkijken.

Mijn hoop voor het nieuwe jaar is dat we de balans vinden in het samen leven met elkaar. Naar elkaar luisteren en begrip opbrengen voor een ander gezichtspunt. Ruimte voor twijfel mag er altijd zijn. Niemand heeft immers een monopolie op de waarheid. In deze onzekere periode lijken bescherming en vrijheid tegenover elkaar te staan. Dat terwijl het een niet zonder het andere kan, want absolute vrijheid bestaat niet. We hebben altijd met een ander van doen en hebben in een samenleving ook de gezamenlijke verantwoordelijkheid elkaar te beschermen. Ik hoop daarom dat we een positieve manier vinden om met elkaar onze uitdagingen, zoals corona, klimaatveranderingen en armoede, het hoofd te bieden. Dat we dit samen doen, in gesprek en met respect voor elkaar.

2022 is nu al een bijzonder jaar. Het is het laatste jaar van Hellevoetsluis als zelfstandige gemeente. Voor mij persoonlijk betekent dit mijn laatste jaar als burgemeester van deze prachtige stad. Doordat Hellevoetsluis de krachten heeft gebundeld met Brielle en Westvoorne vormen we vanaf 1 januari 2023 samen de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Een gemeente waar we al het moois van onze omgeving met elkaar kunnen verbinden, zodat we hier nog fijner kunnen wonen, werken en recreëren. Dat betekent dat er niet in maart, maar in november gemeenteraadsverkiezingen zijn waarbij u het nieuwe bestuur van Voorne aan Zee kiest. Die dan ook een profiel opstellen voor een nieuwe burgemeester. De drie gemeenteraden hebben de Toekomstvisie vastgesteld en nu gaan we aan de slag met het Gebiedsprogramma Voorne aan Zee. Daarin is de fiets belangrijk, zowel om snel van A naar B te komen om naar je werk te gaan of om boodschappen te doen. En natuurlijk ook om gezellig of sportief een rondje te fietsen. Heeft u goede ideeën waar u ons op wilt wijzen? Laat het ons dan weten! Samen op weg naar de nieuwe gemeente Voorne aan Zee.

Burgemeester Milène Junius

Uit de krant