Afbeelding
Foto: Gemeente Hellevoetsluis
Column burgemeester

Meepraten

Column 136 keer gelezen

Volgend jaar rond deze tijd, als we teruggekeerd zijn van de zomervakantie, zullen we ons gaan voorbereiden op de eerste gemeenteraadsverkiezingen van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee.

Alle andere gemeenten in Nederland houden verkiezingen in maart 2022, maar wij zijn een fusiegemeente. Per 1 januari 2023 houden de gemeenten Brielle, Westvoorne en Hellevoetsluis op te bestaan als zelfstandige gemeenten. Samen gaan we verder als de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. En daarom vinden de gemeenteraadsverkiezingen bij ons plaats in november 2022, net voor de start van de nieuwe gemeente. We zijn heel druk bezig met de voorbereidingen voor de fusie. De plannen van de drie gemeenten smelten we samen, bijvoorbeeld op het gebied van verkeer, woningbouw, wijkaanpak, groenbeheer, ouderenzorg enzovoorts. Ook onze ambtelijke organisaties en onze begrotingen komen bij elkaar. In de plannen voor de nieuwe gemeente willen we weten wat u belangrijk vindt. Bijvoorbeeld als het gaat om onderwerpen zoals onderhoud, wonen, duurzaamheid, zorg. Wat vindt u belangrijk in het functioneren van uw gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders? Om uw mening daarover te peilen doen we in alle drie gemeenten een ‘Quick Scan Lokale Democratie’. Daarin kunt u aangeven wat u belangrijk vindt en hoe u vindt dat de lokale democratie – het bestuur van uw gemeente – er uit moet zien. Wilt u graag meepraten over uw gemeente, via een internetpanel, een wijkraad of heeft u andere ideeën? Ook daarover gaat de quickscan. Ga naar de website www.naar1gemeenteopvoorne.nl.

Er is nog een website die de moeite waard is om te bezoeken: https://400jaarhavenhellevoetsluis.nl Daar vindt u alle wetenswaardigheden over de 400ste verjaardag van onze haven. In de vakantie is er veel gefilmd en zijn verhalen opgehaald. 400 jaar haven Hellevoetsluis betekent vier eeuwen en vele generaties aan verzamelde herinneringen. Heeft u een bijzondere herinnering die is bijgebleven of een mooi verhaal dat zich afspeelt in onze haven? Wil jij jouw haven-verhaal delen met de hele wereld? Op https://400jaarhavenhellevoetsluis.nl kun je je foto’s en verhalen delen. Daarnaast zal op 16 oktober dit jaar de verjaardagsfilm van onze haven getoond worden, zodat we daar nog heel lang trots op kunnen terugkijken. Een film van, voor en door Hellevoeters om aan de hele wereld het springlevende verleden en het boeiende heden te laten zien. Thuis in Hellevoetsluis, ook straks in Voorne aan Zee.

Burgemeester Milène Junius

Uit de krant