Afbeelding
Foto:
Column burgemeester

Denk mee over Voorne aan Zee

Column 540 keer gelezen

U heeft het vast al eerder gelezen. De drie gemeenten op Voorne (Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne) zullen per 1 januari 2023 verder gaan als één gemeente. De drie gemeenteraden besloten unaniem dat de nieuwe naam voor deze fusiegemeente ‘Voorne aan Zee’ zal zijn. Wat mij betreft een naam met een vakantiegevoel. En heel passend. Onlangs zijn mijn man en ik vanuit Hellevoetsluis langs de kust naar Oostvoorne en vervolgens via Brielle en Rozenburg naar Delft gelopen. Een mooie tocht langs veel water. Nu ik al weer ruim 5 jaar burgemeester ben en zeker in coronatijd veel gewandeld en gefietst heb, ken ik Voorne goed en waardeer de natuur enorm. Ik ben trots en dankbaar dat de gemeenteraad mij onlangs heeft voorgedragen voor een nieuwe termijn als burgemeester. Dat betekent dus tot aan de fusiedatum.

We gaan nu verder aan de slag met nadenken wat belangrijk is voor de nieuwe gemeente. Samen zijn we een prachtig gebied; wat willen we zo houden en wat zouden we juist willen veranderen?

Tussen 17 en 31 mei wordt u, als inwoner, ondernemer of maatschappelijke organisatie gevraagd wat voor een gemeente u zou willen dat Voorne aan Zee zal zijn.

Ziet u een werkgemeente voor u met meer banen in de toeristische sector, in de zorg of juist in de techniek? Een woongemeente met meer woningen in het groen en een goede bereikbaarheid naar werk in de regio? Met de auto of het openbaar vervoer of juist meer met de fiets? Is de gemeente 24/7 digitaal bereikbaar voor uw vragen of is er dichtbij uw huis een loket waar u terecht kunt met uw vragen? Of komen de ambtenaren bij u thuis of in het buurthuis om de hoek?

Zetten we in op armoedebestrijding en gelijke kansen voor iedereen? Op duurzaamheid en een schone en groene leefomgeving? Willen we sporten, genieten van cultuur en natuur?

Wat is voor u belangrijk als inwoner, ondernemer of maatschappelijke organisatie in de gemeente Voorne aan Zee? Doe tussen 17 en 31 mei mee met de digitale Toekomstwijzer en geef uw visie. Hou de lokale kranten, de gemeente-websites en social mediakanalen van de gemeenten in de gaten voor meer uitleg, maar denk alvast na over uw ideale nieuwe gemeente. Voor uzelf en zeker straks voor de jonge generaties. Denk mee over Voorne aan Zee.

Milène Junius, burgemeester Hellevoetsluis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant