Afbeelding
Pixabay
Column

Het nieuws

Column 244 keer gelezen

Corona, Black lives Matter, Marco Borsato die van bil is gegaan, HEMA wordt gered, Grenzen gaan open voor de zomer, Snotterige kinderen blijven thuis, Een man in Limburg wordt twaalf keer gesnapt met rijden zonder rijbewijs, Tineke Verburg is overleden, Wateroverlast door noodweer, Amerikaans gevechtsvliegtuig crasht in de Noordzee, Samantha “Barbie”de Jong verwacht een jongen, Bezoekregels in verpleeghuizen te streng, Blof zanger maakt een kookboek, Schiphol krabbelt weer op, Disneyland weer open voor bezoekers, Emmy Awards vinden dit jaar digitaal plaats, David Guetta doet mee aan digitaal Tomorrowland, Formule 1 wil dubbele Grand Prix in China, Apple werkt aan telefoon met twee schermen, Comedyserie “Little Britain” wordt van de BBC verbannen, Horecabezoekers houden zich steeds minder aan de regels, FIOD vindt rolexen en 200.000 euro in witwasonderzoek, Pierre van Hooijdonk na dertig jaar uit elkaar.

Door Wendy de Wit

Tot zover een kort overzicht van allerlei wetenswaardigheidjes die onlangs in het nieuws zijn verschenen. Ik zocht naar een onderwerp om over te schrijven, en zie daar, een wereld aan inspiratie. Ik hou het toch maar even wat dichter bij huis. Gewoon lekker kneuterig en gezellig. Vandaag heb ik geen zin in het nieuws. Ze zeggen dat het heel gezond is om daar niet te veel mee bezig te zijn. Iets met feng swee zijn enzo.

Aangezien mijn sportschool dicht is, omarm ik vandaag even dit ‘nieuwe’ gezond. De komkommertijd is vroeg begonnen en we rommelen wat aan met zijn allen tot we iets nieuws ontdekken, en dat wordt dan nieuws. Maar daar mag ik me vandaag niet mee bezig houden. Dus kijk ik, heel gezond, meer om me heen waar ik zelf ben.

Heb ik zelf wat nieuws? Ik heb een plant gekocht waar mijn huis hommel “Arie” elke dag druk bezig is nectar te verzamelen. Ik heb hem Arie genoemd omdat ik ergens in huis een stekkerdoos heb gevonden waar die naam op staat. Ik ken helemaal geen Arie en geen idee van wie die stekkerdoos ooit was, maar de hommel heb ik ernaar vernoemd.

Ik heb wat vogelvoer opgehangen waar twee halsbandparkieten en wat kraaien vriendelijk om beurt van eten. Leuk om te zien, het lijkt wel Spanje in mijn tuin met die parkieten hier zomaar in het wild. Ik mis nu al de prikkel van nieuwe informatie. Google is my friend: Waar komen parkieten in Nederland vandaan? En wie is Arie?

Uit de krant