'Wij geloven dat beachtennis een toevoeging is aan het strand van Hellevoetsluis' aldus Mohamed en Dannick
'Wij geloven dat beachtennis een toevoeging is aan het strand van Hellevoetsluis' aldus Mohamed en Dannick

Havali Beach introduceert beachtennis op 't kleine strandje

Actueel 741 keer gelezen

Hellevoetsluis - Er worden nauwelijks activiteiten georganiseerd op het strand. "Wij denken dat hier veel gemiste kansen liggen. Het doel is dan ook om de stranden op het eiland aantrekkelijker te maken voor inwoners en toeristen."

Beachtennis laat zich omschrijven als een snelle racketsport op het zand, wat gespeeld wordt met een stage 2 tennisbal en een speciaal beachtennisracket, veelal 2 tegen 2. "In juni zijn wij een samenwerking met Stichting Push aangegaan. Wij hebben hierna basisscholen in Hellevoetsluis een beachtennisles aangeboden. De kinderen hadden voor de les nog nooit gehoord van beachtennis en dachten dat zij het niet konden, maar na een uur kon iedereen al een rally spelen. De kinderen waren enthousiast over de sport en de docenten waren verbaasd dat de kinderen de sport snel door hadden. Daarom willen wij jaarlijks beachtennisles gaan geven", vertellen Mohamed en Dannick van Havali Beach.

Elke maandag om 19.00 uur kan iedereen voor 5 euro deelnemen aan Racket Night op het strand bij de vuurtoren. Racket night, ook wel bekend als tossen, is een spelvorm waarbij iedereen een keer met- en tegen elkaar speelt. Het doel is om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen. Racket night is een sportieve avond met muziek. Er worden 3 velden beschikbaar gesteld en er zijn genoeg rackets en ballen aanwezig.

Kijk op de Facebookpagina van Havali voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant