Een mooi voordeel voor de eigenaren van de units
Een mooi voordeel voor de eigenaren van de units Foto: PR

Energieneutrale hobby-units aan de Pascalweg

Actueel 753 keer gelezen

De VVE van de hobby-units aan de Pascalweg wekt met 42 zonnepanelen het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van de units volledig zelf op. Aangezien er al geen gasaansluiting was, zijn de hobby-units hiermee energieneutraal. De zonnepanelen zijn geplaatst door Noordzij Brielle.

Fred Kievits, voorzitter van de VVE, is trots op het resultaat: "We wilden al langere tijd graag zonnepanelen op ons dak. Toen we voldoende vermogen hadden om de investering te doen, hebben we dit direct gedaan. We verdienen de investering in 6 jaar terug, daarna leveren de zonnepanelen een mooi voordeel op voor de eigenaren van de 54 units."

Uw bedrijf ook op weg naar energieneutraal?
Of u nu van het aardgas af wil, energie wil besparen, afval wil verminderen, uw bedrijfslocatie groener inrichten of duurzamer omgaan met vervoer: de duurzaamheidscoach van de gemeente Hellevoetsluis helpt graag. De duurzaamheidscoach denkt mee over duurzame plannen en wensen en ondersteunt de uitvoering daarvan. Bijvoorbeeld door offertes te beoordelen of door subsidies aan te vragen. De hulp van de duurzaamheidscoach is kosteloos voor bedrijven uit Hellevoetsluis en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Zuid-Holland.

Duurzaamheidslening
Wilt u verduurzamen maar heeft u geen ruimte om te investeren? Maak dan gebruik van de duurzaamheidslening van de gemeente Hellevoetsluis. De Stimuleringslening voor bedrijven en verenigingen is een laagrentende lening. De duurzaamheidscoach kan u helpen bij een aanvraag.

Neem voor meer informatie contact op met duurzaamheidscoach Stefan Romijn via telefoonnummer 010-238 28 27 of via mail s.romijn@stimular.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant