Cor en Truus maken ieder jaar een cruise, de MS Rotterdam is hun favoriet.
Cor en Truus maken ieder jaar een cruise, de MS Rotterdam is hun favoriet. Foto: Wil van Balen

Meer dan 60 jaar lief en leed voor echtpaar Hakman

Actueel 936 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op 10 juni was het 60 jaar geleden dat Truus Rietveld en Cor Hakman in Rotterdam in het huwelijk traden. Maar een feest, daar was in die jaren geen geld voor.

Cor was toen 24 jaar en Truus pas 19 jaar. En nu, 60 jaar later is er een enkel dipje in het huwelijk te bespeuren, daar kunnen beiden trots op zijn. Op de vraag van de burgemeester hoe het allemaal gekomen is, vertelt Cor: "Ik kende de ouders van Truus al wat langer, want ik kaartte altijd met hen. Maar toen had ik nog niets met Truus hoor want ze was nog erg jong. Op een gegeven moment stond ik met een vriend ('Peukie' Voskuil, iedereen had destijds een bijnaam) te praten een Truus ging een vriendin wegbrengen naar de tramhalte. Toen reed de tram weg en raakten we aan de praat". Truus neemt het over: "En op zijn 21e verjaardag ging hij voor het eerst mee naar mijn ouders. We zijn daarna al jong getrouwd in verband met de situatie thuis". De burgemeester vraagt of Cor nog op de knieën is gegaan om Truus ten huwelijk te vragen. Cor antwoord gevat: "Een kraanmachinist gaat natuurlijk niet op de knieën, burgemeester!'.

De trouwfoto van destijds laat een mooi stel zien, Cor – inmiddels 84 jaar - is kennelijk tijdens het huwelijk goed verzorgd want er zijn wat kilootjes bijgekomen merken we op. "We hebben eerst twee jaar op een zolderwoning gewoond. Het was daar zo klein, dat het bed tegen de muur omhoog moest worden gezet om te kunnen koken." Daarna kon het stel een bovenwoning krijgen, waar ze 3 jaar hebben gewoond. Cor is zijn leven lang kraanmachinist geweest. Eerst via de gemeente Rotterdam, later bij de Bell Lines in Rozenburg. Dit is ook de reden geweest om te verhuizen naar Hellevoetsluis. De reistijd over de brug was destijds een ramp. "Eerst had ik nog geen auto, dus dan reed ik naar mijn werk op mijn brommertje vanuit Rotterdam. Dan was het soms zo koud dat mijn collega's me bij aankomst moesten helpen om af te stappen, zo verkleumd was ik dan", vertelt Cor. "Hij kwam soms als een sneeuwpop thuis", voegt Truus toe.

Cor heeft toen snel zijn rijbewijs gehaald en toen konden ze een auto kopen. Het was inmiddels 1965. "We zijn toen verhuisd naar het Softbalpad." Truus vond later werk bij Albert Heijn , ze heeft 13 jaar achter de kassa gewerkt. Maar 2 jaar nadat Cor stopte met werken is zij ook gestopt. Cor legt uit dat hij vroeger 'altijd bezig' was, maar dat het nu een stuk rustiger is. Hij is nog steeds regelmatig op het voetbalveld te vinden, maar nu niet meer om zelf te keepen, niet meer voor zijn zoon Erik die in het eerste van VV Nieuwenhoorn speelde, maar om te kijken naar zijn kleinkind. Het diamanten paar heeft ook een dochter en de beide kinderen wonen in Hellevoetsluis. Er zijn inmiddels vier kleinkinderen en er is één achterkleinkind. Een tweede is op komst.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant