Afbeelding
Foto: gemeente Hellevoetsluis

Nationale Prokkelstagedag: bijzondere ontmoetingen in het gemeentehuis

Actueel 338 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op donderdag 6 juni was het drukker dan anders in het gemeentehuis van Hellevoetsluis. Want tijdens de Nationale Prokkelstagedag liepen negen inwoners van Voorne-Putten met een verstandelijke beperking stage bij de gemeente.

Tijdens een Prokkelstage kunnen mensen met een (lichte) verstandelijke beperking één dag stage lopen bij een bedrijf. Dat kan op een school zijn, bij een supermarkt, een tuincentrum óf bij de gemeente.

En dat deden deze negen stagiaires; zij maakten kennis met verschillende werkzaamheden die in en om het gemeentehuis plaatsvinden. Zo keken zij onder andere mee met de havenmeester en hielpen mee om de sluizen en bruggen te bedienen. Ze liepen een rondje met de BOA's, maakten de lunch klaar in de kantine, namen bestellingen op en gingen in de raadzaal in gesprek met de burgemeester en wethouders. Als afsluiting konden de stagiaires met z'n allen ervaren wat er bij komt kijken om een huwelijk te voltrekken.

Het was voor iedereen die bij deze stage betrokken was een bijzondere, leerzame en vooral ook gezellige dag. Zomaar een paar reacties van de stagiaires: "Keigaaf om bij de gemeente te werken! Ik ben zelfs op het dak geweest en had een mooi uitzicht. Ik vond het heel spannend om de mensen bij de balie te woord te staan. Leuk om met de Boa's en de politie op stap te zijn."

Voor gemeente Hellevoetsluis was dit de eerste keer dat de Prokkelstage in het gemeentehuis plaatsvond. Wethouder Hans van der Velde: "Mooi om te zien hoe enthousiast iedereen vandaag was om aan de slag te gaan. Volgens mij kan ik wel stellen dat we vandaag veel van en over elkaar hebben geleerd!"

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant