Afbeelding

Jeugdviswedstrijd HSV Het Voornse kanaal aan de Bremstraat

Actueel 527 keer gelezen

Op zaterdag 18 mei was het eindelijk zover! De allereerste viswedstrijd van dit seizoen voor de Jeugd stond op het programma.

De organisatie van deze wedstrijd was in handen van het Jeugd-Team van Hengelsportvereniging Het Voornse Kanaal. Nadat vorig jaar de eerste stap gezet was door het geven van een vijftal jeugd-clinics konden zij dit jaar beginnen met echte wedstrijdjes.

Deze eerste wedstrijd vond plaats aan de Bremstraat achter OBS de Wateringe. Maar liefst 21 enthousiaste kinderen was de opkomst deze eerste keer en ook het zonnetje deed zijn best dus ideale omstandigheden om er een leuke ochtend van te maken. Eerst moest er geloot worden waarbij de kinderen werden verdeeld in drie leeftijdsgroepen. Daarna werden alle kinderen voorzien van iets lekkers en drinken en kon het optuigen en klaarzetten beginnen! De kinderen werden hierbij geholpen door begeleiders Mirabel, Mitchel, Ed, vrijwilligers Jamel en Sander en natuurlijk hun enthousiaste ouders!

Na het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd werden er al direct een aantal visjes gevangen! Dit bleef echter zo doorgaan en na de wedstrijd bij het tellen bleek dat er in totaal maar liefst 239! vissen gevangen waren! Eén van de deelnemers ving er al 31 in zijn eentje en ook werd er een Zeelt van 39 cm. uit het water gevist! Nadat alle vissen weer netjes waren teruggezet in het water werd alles na afloop nauwkeurig uitgerekend en daarna was er de prijsuitreiking met mooie prijzen waarbij alle deelnemende kinderen een prijsje uit mochten zoeken!

Daarna was het tijd om op te ruimen en gingen de kinderen met hun tevreden ouders weer huiswaarts en konden we terugkijken op een zeer geslaagde eerste jeugd viswedstrijd! Wat nog rest is een bedankje aan de sponsors Hengelsportwinkel de Catfish en Fa.van Son Houten Vloeren!

De eerstvolgende wedstrijd is op 1 juni en zal op dezelfde locatie plaats gaan vinden. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant