Afbeelding
Foto: Natuurmonumenten, Koos Dansen

Boeiende voorjaarsexcursie Quackjeswater

Actueel 593 keer gelezen

Ga mee en bekijk de broedkolonie lepelaars in het Quackjeswater. De excursie is op zondag 21 april. In dit idyllische natuurgebied in Voornes Duin is het in het voorjaar een drukte van jewelste.

Hoofddoel is de broedkolonie waar witte lepelaars en zwarte aalscholvers gezamenlijk broeden. Een hele mooie natuurbelevenis! Het Quackjeswater is al enige tientallen jaren het broedgebied van de lepelaar en aalscholver. Zij vinden hier op het eiland in het meer een ideale plaats. Rust is gegarandeerd en voedsel in overvloed in de omgeving. De kolonie is mooi te zien vanaf het uitkijkpunt. De boswachter volgt de kolonie al vanaf het begin en kan veel vertellen over de lepelaar. Bijvoorbeeld over hun trekroute naar het zuiden, of hun speciale manier van voedsel zoeken. Maar het is voorjaar dus er is nog veel meer te zien. Tip; neem de verrekijker mee

Als je mee wilt met deze excursie is vooraf aanmelden noodzakelijk via www.natuurmonumenten.nl. De excursie start om 10.00 uur bij de parkeerplaatster hoogte van Duindijk 7 Rockanje en duurt tot 12.00 uur. Meer activiteiten? Kijk op www.natuurmonumenten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant