Attracties op Voorne-Putten zijn gebundeld in de Groene Kaart
Attracties op Voorne-Putten zijn gebundeld in de Groene Kaart

Agrariërs werken samen aan mooier eiland

Actueel 688 keer gelezen

Voorne- Putten - ,,Het is van belang dat we er gezamenlijk aan werken om Voorne-Putten mooier te maken en op de kaart te zetten." Dat benadrukte voorzitter Ies Klok Natuurlijk Voorne-Putten bij de presentatie van de Groene Kaart 2019, de nieuwe fiets/wandelkaart van het eiland met voorop de markante koeienkop.

Attracties van het eiland zijn gebundeld in de nieuwe Groene Kaart, die in een oplage van 35.000 is gedrukt en gratis wordt verspreid. Geassisteerd door een jonge bezoeker reikte Klok zaterdag de 1e eilandkaart uit aan Jan Varekamp van Vers van Voorne dat die dag de deuren gastvrij openzette in het kader van Kom in de Kas. Varekamp, voorzitter van land- en tuinbouw organisatie LTO-Noord, wil ook nadrukkelijk inzetten op samen werken aan de versterking van de natuur- en cultuurwaarden op Voorne-Putten.

Iedereen kan de Groene Kaart ophalen bij de gemeentehuizen op Voorne-Putten en bij de deelnemers aan de kaart. Daar liggen ook 'bloemrijke' kleurplaten klaar voor de kleintjes. De kleurplaten zijn een van de acties waarmee Natuurlijk Voorne-Putten haar 15-jarig jubileum viert. Op het programma staan ook een fotowedstrijd van de bloemrijke akkerranden en een vaartocht over het Haringvliet met de historische zeilklipper Linquenda voor de leden van de vereniging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant