Cultureel uitje ingericht op mensen met dementie
Cultureel uitje ingericht op mensen met dementie Foto: St. De Buffel

'Kijkje Alz'.... in het museum

Actueel 366 keer gelezen

Hellevoetsluis - Musea Hellevoetsluis organiseren cultureel uitje voor mensen met dementie: 'Kijkje Alz…'

Vanaf 11 april start een nieuwe activiteit van samenwerkende musea in de vesting van Hellevoetsluis: 'Kijkje Alz…'. Een gezellig en ontspannen uitje voor mensen met (beginnende) dementie en hun dierbaren.

Het doel van de activiteit is vooral om samen een fijne middag te beleven en eens met andere ogen het museum te bekijken. In een kleine groep bekijken en bespreken deelnemers verschillende collectiestukken rond een specifiek thema. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen komen de objecten tot leven. De speciaal getrainde rondleider en gastheren en -vrouwen helpen de deelnemers op weg met inspirerende of creatieve opdrachten.

Deelnemende musea, data en tijd
Lichtschip 12 Noordhinder, Stadsmuseum Hellevoetsluis, het Brandweermuseum en Museumschip de Buffel openen hun deuren speciaal voor 'Kijkje Alz…' Bezoekers kunnen zich opgeven voor deze rondleidingen op 11 april, 7 mei en 27 juni. Een bezoek start om 10:30 uur en duurt ongeveer 90 minuten. De kosten bedragen €5,- per persoon. Deelnemers krijgen een kopje koffie en wat lekkers. Op 11 juni organiseert het Brandweermuseum nog een extra bezoekmiddag om 13:30 uur. In het najaar gaat 'Kijkje Alz…' verder en zijn er ook data beschikbaar op 3 & 29 oktober, 3 september en 21 november.

Meer informatie over Kijkje Alz…
Meer informatie over Kijkje Alz… en aanmelden kan door contact op te nemen met het Droogdok Jan Blanken via telefoonnummer 0181-310197 of per e-mail via info@droogdok.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant