Dansen, plezier maken en lekker lezen
Dansen, plezier maken en lekker lezen Foto: K

Voorlezen is Bereleuk; doe de prentenboekdans!

Actueel 416 keer gelezen

April staat bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta in het teken van voorlezen! Voorlezen is ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling van kleine kinderen.

Daarom kunnen zij gratis lid worden van de Bibliotheek en boeken lenen vol met verhalen, gedichtjes en liedjes. Voor de allerkleinsten heeft de Bibliotheek stoffen boekjes en badboekjes. Naast alles wat er te leen is in de Bibliotheek zijn er ook veel leuke activiteiten. Kom langs bij het Mamacafé, doe met je peuter de prentenboekdans of kom op woensdag luisteren naar een mooi verhaal!

Woensdag 10 april is er in het Cultuurhuis Nieuwe Veste weer een Mamacafé. Je bent welkom vanaf 10 uur. Om 10.30 start Carla de Pijper-Bezuijen van Moeki met de workshop Peuterdans. Het verhaal van Boer Boris wordt niet alleen gelezen maar ook beleefd. Er wordt gedanst op diverse stijlen instrumentale muziek. Ook worden er attributen gebruikt om het verhaal nog levendiger te maken.

Dansen is plezier maken, ontdekken wat het lijf allemaal kan, heeft een positieve bijdrage aan taalontwikkeling en ritmegevoel, leert samenwerken en natuurlijk is het een heerlijke, gezellige en vrolijke manier om samen met je (klein)kind bezig te zijn! De toegang is gratis, aanmelden niet nodig. Je kunt het boek lenen in de bibliotheek om het verhaal thuis alvast voor te lezen zodat je kindje het verhaaltje al kent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant