Afbeelding
Foto: Evelien Holleman
Kom shoppen in Nieuw-Helvoet

Laat uw ogen op glaucoom controleren bij Briedé Optiek

Actueel 807 keer gelezen

Van 11 tot 16 maart is het Wereld Glaucoomweek; er wordt de hele week wereldwijd gescreend op glaucoom. Deze oogaandoening is goed te behandelen. Wel is het belangrijk dat de behandeling tijdig wordt gestart, want de schade die aan de oogzenuw is ontstaan kan niet meer worden hersteld.

"Glaucoom is een ernstige chronische oogaandoening. Onbehandeld kan deze aandoening ernstige schade aan het oog veroorzaken en kan zelfs tot blindheid leiden. In de beginfase merk je niks, door screening en onderzoek kun je er vroegtijdig achter komen", vertelt Jacqueline Tanis optometrist bij Briedé Optiek. Komt glaucoom of een hoge oogdruk bij jou in de familie voor dan is het verstandig je ogen na te laten nakijken.

Esther Schuijer vertelt: "Na een anamnese doen we een oogdrukmeting. We kijken ook naar de voorkant van het oog; hieraan kunnen we zien of er nauwere structuren aanwezig zijn waardoor het risico op glaucoom aanwezig is". Alleen de oogdruk meten is namelijk niet voldoende om te zien om iemand glaucoom heeft; iemand kan een normale oogdruk hebben maar toch glaucoom hebben." "Zo nodig zullen we aanvullend onderzoek doen door middel van netvliesfoto's en scans", vult Jacqueline aan. "Als wij een glaucoomonderzoek uitvoeren, dan kan een oogarts digitaal meekijken.

U kunt natuurlijk niet alleen tijdens deze ene week uw ogen laten onderzoeken, dat kan het hele jaar." Als mensen klachten hebben die niet met een bril te verhelpen zijn, kan er altijd verder onderzoek worden gedaan door de optometrist.

Briedé Optiek B.V.
Rijksstraatweg 77
0181 312 577
www.briedeoptiek.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant