De geschiedenis van Shoarma Pizza Dave is te zien aan de hand van krantenberichten van de afgelopen 36 jaar
De geschiedenis van Shoarma Pizza Dave is te zien aan de hand van krantenberichten van de afgelopen 36 jaar Foto: Evelien Holleman
Ondernemer in beeld

Shoarma Pizza Dave terug op vertrouwde plek

Actueel 2.464 keer gelezen

Hellevoetsluis - En het ziet er piekfijn uit; een ruime keuken met genoeg capaciteit om binnen een half uur te bezorgen én natuurlijk de heerlijke gerechten zoals u het gewend bent van Shoarma Pizza Dave.

"Wij maken uitsluitend ambachtelijke gerechten van een uitstekende kwaliteit. We hebben Döner; mals en gekruid kippenvlees van het spit. Onze shoarma komt eveneens van het spit; smakelijk en vers varkensvlees. Er zijn bepaalde dingen die ik altijd zelf wil doen; onze sauzen maak ik bijvoorbeeld zelf. Mensen waarderen dat; ze komen er zelfs speciaal voor naar de zaak. We maken onze pizza's altijd zelf van een salami pizza tot een spicy hot one met eigengemaakt deeg en verse ingrediënten. Toen ik begon heb ik zelf pizza's leren maken van een echte Italiaanse pizzabakker", zegt Dabak.

"Ik ben in 1983 begonnen en er is veel veranderd de afgelopen 36 jaar", vertelt Yemen Dabak, eigenaar van Pizza Shoarma Dave. Hij begon in Brielle, na verloop van tijd opende hij samen met zijn compagnon meerdere vestigingen op Voorne Putten. De naam Dave is dan ook afgeleid van beider achternamen. "Ik had in Amsterdam gezien hoe ze daar pizza's bezorgden; dat wilde ik ook op Voorne Putten. De kistjes die we in het begin gebruikten voor op de brommers heb ik zelf nog gemaakt. Nu hebben we brommers, fietsen en auto's met professionele boxen om onze pizza's en broodjes zo warm en vers mogelijk te houden."

Terug op oude plek
Na een aantal jaar scheidden de wegen van de ondernemers en ging Dabak alleen verder in Hellevoetsluis waar hij begon op de houten loopbrug aan de westkant waar je na het stappen in de Vesting nog even een broodje ging halen als afsluiter van de avond. Toen de houten loopbrug werd gesloopt vestigde hij zich op de locatie waar nu het Verschil zit. "Dat was een mooie tijd, op een gegeven moment was het zo druk dat we er nog een zaak openden speciaal voor het thuisbezorgen in wat toentertijd bekend stond als het 'bankenstraatje'. Dat was deze zaak, waar ik nu na allerlei omzwervingen weer terug ben.

Straks mét terras
Na een korte tussenstop bij Café de Dijk is hij weer op zijn vertrouwde Struytse Hoeck. "Ik ben blij dat ik weer hier zit. Straks wordt het winkelcentrum prachtig verbouwd en kan ik de pui van het pand laten uitbouwen waardoor ik 12m erbij krijg, waarschijnlijk rond 2020. Je kunt hier dan ook je pizza of broodje shoarma direct opeten. We krijgen zelfs een terras waardoor je met goed weer lekker buiten kunt eten."

Van Dave voor Dogma
Van iedere bestelling via www.shoarmapizzadave.nl gaat de hele week na de opening zaterdag 2 maart tot en met zaterdag 9 maart € 1,-- naar Stichting Dogma van Johan van Konijnenburg die zich inzet voor kunst en cultuur voor mensen met een beperking. Juist in Hellevoetsluis en de regio onmisbaar en waardevol. Wilt u ook iets doneren dan kan dat bij uw bestelling van uw maaltijd via www.shoarmapizzadave.nl.
Wie de hele geschiedenis van Dave wil lezen moet maar eens een kijkje gaan nemen in de zaak. Op een van de wanden is een mooi collage van artikelen en foto's uit kranten van de afgelopen 36 jaar verzameld.

Je kunt bestellen via www.shoarmpizzadave.nl en www.hellefood.nl of 0181-311662

Shoarma Pizza Dave
Struytse Hoeck 4
0181-311662

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant