Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Kan mijn hond de waterpokken krijgen?

Actueel 6.320 keer gelezen

Hellevoetsluis - De kleuters van OBS " de Brandaris" brengen in het kader van de nationale voorleesdagen een bezoekje aan het Dier Medisch Centrum.

Het boek dat centraal staat is "een huis voor Harry" en dat gaat over Harry de kat die verdwaald is doordat hij tikkertje ging spelen met Vera Vlinder. Op school kunnen de kinderen in de themahoek 'dierenkliniek' is, naar hartenlust zieke dierenknuffels beter maken. Ze verbinden, plakken pleisters en maken kaarten aan voor in de kaartenbak met welk dier ze behandeld hebben voor welke klacht. Maar hoe zit zo'n dierenkliniek er nu echt uit? Juf Marianne bedacht dat het wel een goed en leerzaam uitstapje zou zijn om echt bij de dierenkliniek op bezoek te gaan en vrijdag 1 februari was het zover voor de eerste kleutergroep.

Na een rondleiding kregen ze de gelegenheid om alle vragen te stellen: waar verblijven de dieren als ze geopereerd worden, wat voor instrumenten gebruikt de dierenarts, wat zie je op een röntgenfoto. Kunnen honden en katten ook de waterpokken krijgen? Word je ziek als je een hondenkoekje eet? Hoe vertelt een dier dat hij ziek is? Wat is het meest bijzondere dier dat de dierenarts ooit behandeld heeft en is de dierenarts zelf ook wel eens bang? En ze hebben hun woordenschat uitgebreid met de woorden als opname en stethoscoop.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant