Afbeelding

Van geruchten en goede voornemens

Actueel 735 keer gelezen

Vreemd die neiging om deze tijd van het jaar tegelijk achterom en vooruit te willen kijken.

Toch is dat wel goed want één richting uit kijken zonder ervaring en zonder doel schiet ook niet op. Het jaar 2018 stond vooral in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen en de machtswisselingen die daar het gevolg van waren en van het proces om tot een ambtelijke fusie te komen op Voorne.

Zowaar een woelig jaar en er komt nog meer aan, want de fractievoorzitters in Hellevoetsluis gaan zich op korte termijn beraden op de toekomst van Voorne en de rol van Hellevoetsluis daarin. Ook is dan de schade geïnventariseerd die in dit proces is veroorzaakt door uitlatingen van het Hellevoetse college. Alle uitnodigingen voor nieuwjaarsrecepties liggen na Driekoningen, dus ik vermoed dat tussen de hapjes en drankjes ook al paaseitjes zullen zijn. Maar dat is een veronderstelling , geen feit, net als de veronderstelling dat morgen de zon weer opgaat. Weten we niet zeker. Maar je kan het ook geen gerucht noemen. Een gerucht is wel dat de gemeentesecretaris van Westvoorne begin van deze maand een verklaring naar buiten brengt. Waarover die gaat wordt echt gokken, maar misschien is er een relatie met een deze week bij verschillende media op Voorne bezorgde anonieme brief, waarin de gemeentesecretaris niet positief wordt afgeschilderd. Uit de manier waarop landelijke politieke partijen zich profileren, is al een beetje af te lezen dat er verkiezingen aankomen. Ik heb Nederland trouwens nog nooit met een breekbaar vaasje zien vergelijken. De vergelijking met een doofpot of zelfs beerput ligt meer voor de hand na Blok, Zijlstra en Pechtold., met dat verschil dat Zijlstra en Pechtold zijn opgestapt. Zijn er zaken om naar uit te kijken? Jazeker! Op 16 januari opent burgemeester Milène Junius de eerste expositie van 2019 in de hal van het gemeentehuis en dat is traditioneel de expositie van Dogma, de groep van Johan van Konijnenburg. Een festival van kleur en emotie op linnen waar ik elk jaar opnieuw weer blij van word. Deze maand gaat Leo Blok proberen om Rien Kap en Cilia Meerman het achterste van hun tong te laten zien en dat wordt nog een hele klus.

Laat ik deze eerste column in het nieuwe jaar afsluiten met u allen een allemachtig prachtig 2019 te wensen, met veel gezondheid en liefde, dan komt geluk vanzelf...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant