Burgemeester Milène Junius gaf het startsignaal.
Burgemeester Milène Junius gaf het startsignaal.

Nieuwjaarsduik 2019: met of zonder outfit te water

Actueel 976 keer gelezen

Een oerhollandse gewoonte: nieuwjaarsduiken. Er worden in Nederland veel duiken georganiseerd. De oudste nieuwjaarsduik is die van Zandvoort, waar al sinds 1960 op 1 januari mensen het koude water inrennen. 

De bekendste is de Unoxduik in Scheveningen waar wel 10.000 mensen aan meedoen. In Hellevoetsluis zijn er wat minder deelnemers, maar allen hebben veel zin in een energieke start van het nieuwe jaar.

Kleine ogen
Sommigen hebben nog kleine ogen van de te korte nachtrust, maar 106 mensen staan dinsdag 1 januari om 12.00 uur klaar bij het strandje tussen Cape Helius en de vuurtoren om het water in te rennen voor de traditionele nieuwjaarsduik. Sommigen in zwembroek, bikini of badpak, anderen zijn kleurrijk verkleed. Scouting Hellevoetsluis en de Hellevoetse Reddingsbrigade zorgen ervoor dat alles aangenaam en veilig verloopt. Gezellige muziek klinkt over het strand en Sara van Let's Go Sport verzorgt de warming-up.

Heerlen
De deelnemers variëren in leeftijd van 8 tot pakweg 75 jaar en komen niet alleen uit Hellevoetsluis. Uit Heerlen komt Jeffrey Kruishaar. Hij is samen met zijn vrouw en 10 maanden jonge dochtertje naar Hellevoetsluis gekomen en staat klaar om aan de duik deel te nemen. "Een warming-up is niet nodig, want ik ben net uit bed en nog lekker warm" is de verklaring waarom Jeffrey zich pas op het laatst omkleedt. 
Burgemeester Milène Junius bedankt de organisatoren van de duik Scouting Hellevoetsluis. de Hellevoetse Reddingsbrigade , Cape Helius en Let's Go Sport en wenst alle aanwezigen een gezond, gelukkig en gezellig 2019 toe. Daarna geeft ze het startsignaal en dan rennen de deelnemers het water in. De temperatuur van het water valt mee en is vrijwel gelijk aan de luchttemperatuur: 7.2 graden.

Winnaar
De prijs voor de mooiste outfit ging dit jaar naar een duo. Ben Slagter uit Hellevoetsluis is samen met zijn lifelongfriend Ruud Crezee uit Roosendaal als lifeguard Pamela Anderson naar het strand gekomen. De burgemeester roept ze naar het podium met de uitnodiging: "Willen die spannende dames, die eigenlijk heren zijn, naar voren komen?". Nadat Ben heeft uitgelegd dat ze er normaliter nooit zo bijlopen ontvangen zij een bon voor een ontbijt voor 4 personen bij Cape Helius. 

Sven Michielen uit Rotterdam was als eerste in het water en hij ontvangt uit handen van de burgemeester een Detox-boek en een waardebon voor een yogales bij Let's Go Sport Yoga.

Deelnemer 100 is Naomi Doyle en ook zij mag met 2 personen gaan ontbijten bij Cape Helius.

Uiteraard krijgen alle deelnemers na de duik een kop dampende erwtensoep.

Oproep
Er is nog een prijs niet afgehaald. De organisatie heeft voorafgaand aan de duik gesproken met 2 dames waarvan er een was gekleed in een panterprint. De andere dame heeft blond haar, had op oudejaarsavond bedacht om mee te doen en sprak er over dat zij een kater had. 
Deze dame wordt gevraagd zich te melden bij de organisatie want zij heeft een lifestyle coaching prijs gewonnen!

En plons...
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant