Afbeelding
Wil van Balen
Shoppen op de Rijksstraatweg

Blanche Art Productions; alles voor kunst én kerstcadeaus

Actueel 855 keer gelezen

Er wordt al ruim anderhalf jaar druk geklust bij Blanche Art Productions het bedrijf van Alexandra Groeneveld, Toos Witte en Jan Herman Witte .

De verbouwing van het pand aan de Rijksstraatweg neemt Jan Herman helemaal op zich; een niet geringe prestatie. Blanche Art Productions wordt namelijk met maar liefst 200m2 uitgebreid waarna de collectie van de kunstuitleen in hetzelfde pand kan worden ondergebracht. Er komt een rondgang waar kunstwerken worden getoond doorbroken door een binnentuin. "Daar gaan we een beeldentuin met terras maken zodat onze bezoekers en cursisten van een kop koffie of een wijntje kunnen genieten", vertelt Alexandra.

Bij de kunstuitleen op het Evertsenplein worden alle 'gedateerde' werken voor een leuk prijsje verkocht om ruimte te maken voor een (deels) nieuwe collectie. "Het pand aan het Evertsenplein is superleuk, maar er is te veel licht en het is te koud of juist te warm", geeft Alexandra aan. Een deel van de verbouwing is al klaar; de werkzaamheden hebben vertraging opgelopen doordat Jan Herman's hand deze zomer bekneld raakte tijdens de werkzaamheden met alle gevolgen van dien. "Maar alles doet het weer en we gaan gewoon weer verder", geeft hij aan.

De eerdere plannen om het atelier naar beneden te halen gaan niet door. "We zijn tot de conclusie gekomen dat dit niet praktisch is. We gaan nu de werkplaats voor de lijstenmakerij naar voren in het pand plaatsen zodat wij grote werken, glasplaten van soms wel 2 meter,  niet meer door het hele pand hoeven te sjouwen."

Meer ruimte voor kunst
Bij de nieuwe opzet van de kunstuitleen krijgt iedere kunstenaar een eigen deel van de wand", vertelt Alexandra.  "We willen het voor iedereen makkelijk en overzichtelijk maken. Voor kunstenaars is het prettig dat hun werk beter zichtbaar is en bezoekers krijgen een goed beeld van wat wij allemaal hebben." In het pand heerst een constante temperatuur opgewekt door restwarmte van de ketel.  Een constante temperatuur en weinig daglicht is beter voor het behoud van de kunstwerken.  "We denken dat we na de zomer zo'n beetje klaar zullen zijn met de verbouwing."

Van kunstkookboekjes tot Dikke Dames
"Je kunt bij ons voor een klein prijsje een bijzonder cadeautje voor onder de boom vinden. Zo hebben we kaarten en puzzels van Marius van Dokkum. Er zijn mooie sieraden voor zowel dames als heren. Prachtig keramiek en glaswerk onder meer uit Roemenië.  Kersthangers voor in de boom. Kunstkookboekjes voor als je van kunst en koken houdt met toegankelijke recepten. Een gezellige collectie dikke dames en koeien, maar ook moderne 3D werken die ook een jonger publiek zal aanspreken. Natuurlijk is er nog veel meer. Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op beide locaties.

Blanche Art Productions
Rijksstraatweg 30
0181-323808

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant