Afbeelding
Theo van Kralingen

Michael Vingerling zesde in Strandcriterium Boelies

Actueel 782 keer gelezen

Hellevoetsluis- Bas Nieuwkoop heeft het Strandcriterium van Hellevoetsluis op zijn naam geschreven. De 21-jarige coureur van Team Invicta reed in de eerste wedstrijd uit een serie van vier van de RegioBeachraces in de laatste honderd meter weg van zijn ploeggenoot Ronan van Zandbeek uit Schijndel. Daan van Sintmaartensdijk uit Zuidland legde beslag op de derde plaats. Michael Vingerling finishte als beste regiorenner op de zesde plaats.

Dan Rolandus

'Het was met de koude wind tegen heel zwaar', stelde de 21-jarige Bas Nieuwkoop uit Roosendaal na zijn eerste strandzege ooit. 'Met de volle wind in de rug konden we volle bak gas geven en in de eerste ronde met de wind op de kop ook nog snelheid houden, maar vanaf de tweede ronde hadden we last van tegenliggers.' Al in de eerste ronde formeerde zich een kopgroep van acht man aangevoerd door nationaalstrandkampioen 2017 Ronan van Zandbeek, Marc Kivits, Robbie Gevers, Bas Nieuwkoop, Sjors van Zandbeek (allen Team Invicta Watches), Daan van Sintmaartensdijk (Alecto CT) en de Belgen Kenny Geluykens en Tom van Loon. Daarachter een groep met daarin de Hellevoeters Michael Vingerling en Kasper Schotte (beiden Team Leeuwen2Wielers). De kopgroep bleef op Robbie Gevers na lange tijd bijeen, totdat Ronan van Zandbeek en Bas Nieuwkoop het hazenpad kozen. De groep viel vervolgens door de aanzwellende gure wind langs de vloedlijn van het "haringmeer" verder uit elkaar, terwijl de achtervolgers Vingerling, Schotte en Gino Vierhouten in het slagveld dichterbij kwamen. Bas Nieuwkoop reed uiteindelijk bij de strandopgang weg van Ronan van Zandbeek. Daan van Sintmaartensdijk liet in een machtige sprint nog net de Belgen Kenny Geluykens en Tom van Loon achter zich. ''We zijn samen doorgereden, waarna ik voor de strandopgang van Ronan ben weggereden'', aldus Bas Nieuwkoop.

Michael Vingerling was content met zijn zesde plaats. 'Ik was bij de start als eerste weg, kon met de harde wind in de rug snelheid maken en bij de eerste doorkomst zat ik er nog steeds bij. Daarna kwam ik wat conditie tekort waardoor ik de sterke mannen moest laten gaan. Toch bleven we (met verder Kasper Schotte en Gino Vierhouten, DR) wel lekker doorrijden en kwamen nog dichtbij. Ik wist dat ik bij de sprint voor de gedubbelde renners moest uitkomen om uiteindelijk de sprint voor de zesde plaats te winnen', analyseerde de Hellevoeter zijn race. De voor het strandteam Leeuwen2Wielers uitkomende Michael Vingerling heeft een duidelijke stap terug gedaan. 'Ik heb een fulltimebaan bij Farm Frites waardoor het wielrennen op een laag pitje is komen te staan. Ik rijd nu nog puur voor de ontspanning.'

Michel Dekker
André van den Nieuwendijk (Cyclingteam Flakkee) soleerde bij de cyclo's naar de overwinning. De Ouddorper kreeg achtereenvolgens zijn ploeggenoten Frank Bax uit Brielle en Michel Dekker uit Hellevoetsluis mee op het podium. Michel Dekker had zelf geen idee dat hij in het Strandpaviljoen Boelies op het ereschavot mocht plaatsnemen. 'Het ging eigenlijk best lekker, maar dacht dat ik op een vijfde, hooguit vierde positie zou uitkomen, maar kennelijk ben ik er in de laatste paar honderd meter nog een paar gepasseerd. Koud was het ook, zeker nadat je door het water was gereden en bij de strandafgang bij de Haringvlietdam was het ook zwaar, maar eenmaal richting Rockanje zag je het strand alleen maar mooier worden. Het was verder een mooi rondje', stelde Michel Dekker zich tevreden met de derde plaats. Ines Klok uit Rockanje zegevierde bij de vrouwen. De renster van Cyclingteam Flakkee reed attent mee in een groep cyclo's. Patricia Doorn (Cyclingteam Flakkee) uit Melissant finishte als tweede en Anne van de Swaluw uit Kwadendamme passeerde de streep als derde. Nina Kessler (Hitec) staakte na materiaalpech in de tweede ronde de strijd evenals de Belgische strandkampioene Terry Fremineur. De tweede RegioBeachrace, de C-Side Ouddorp, is aanstaande zaterdag om 11.00 uur bij het Strandpaviljoen C-Side in Ouddorp aan Zee.

Uitslag Strandcriterium Boelies in Hellevoetsluis: 1. Bas Nieuwkoop (Roosendaal), 2. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 3. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 4. Kenny Geluykens (Wechelderzande, B.), 5. Tom van Loon (Gierle, B.), 6. Michael Vingerling (Hellevoetsluis), 7. Gino Vierhouten (Velserbroek), 8. Sjors van Zandbeek (Heeswijk-Dinther), 9. Ramon Vleugel (Goes), 10. Kasper Schotte (Hellevoetsluis). Vrouwen: 1. Ines Klok (Rockanje), 2. Patricia Doorn (Melissant), 3. Anne van de Swaluw (Kwadendamme). Cyclo's: 1. André van den Nieuwendijk (Ouddorp), 2. Frank Bax (Brielle), 3. Michel Dekker (Hellevoetsluis), 4. Jan David van Keulen (Stellendam), 5. Kees Spuy (Stellendam).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant