Afbeelding
Theo van Kralingen

Jump '80 veegt vloer aan met Divine

Actueel 487 keer gelezen

Hellevoetsluis- De basketballers van Jump '80 hebben in De Fazant met een 87-41 (44-27) overwinning de vloer aangeveegd met hekkensluiter Divine. De Hellevoeters hebben in de tweede klasse B met zeven wedstrijden en 10 punten hetzelfde aantal verliespunten als koploper BOB.

'Divine mag dan onderaan staan, je moet zulke wedstrijden wel winnen en dat heeft de ploeg uitstekend gedaan', sprak coach Ronald de Rijke zijn trots uit over zijn manschappen. 'Qua spel, intensiteit en inzet heeft iedereen het geweldig gedaan, een teamprestatie. Verdedigend hebben we nauwelijks iets weggegeven. Divine scoorde in de tweede helft slechts 14 punten.' Wil Jump '80 zich gaan mengen in de strijd om het kampioenschap, dan mag het geen punten meer morsen. 'In het verleden wilden we tegen de mindere ploegen nog wel eens een slippertje maken, maar dat mag niet meer gebeuren. Ik ben daar ook niet bang voor, want het team is stabiel geworden. We hebben vlak voor rust een gaatje geslagen en na de rust met uitstekend spel toegeslagen.' Jump'80 betreft geen schuld aan de ongeregeldheden tegen Westland Stars. 'We hebben een excuusbrief van Westland gehad, die ook is gestuurd aan de Bond. Bovendien zijn er twee spelers van Westland geschorst. Dat geeft aan dat ons niets valt te verwijten.' Jump '80 speelt aanstaande zaterdag de uitbeurt tegen Rotterdam Zuid.

Jump '80: Remy Daal (4 punt), Stefan de Rijke (2 pnt), Marc de Romph (22 pnt), Pieter den Braber (17 pnt.), Demian Dortmundt (8 pnt.), Koopmans, Olaf Schreiber (2 pnt), Christian Tincu, Jaimie van der Klei (7 pnt), Yorick van der Klei (20 pnt.), Kilian Wijers (5 pnt.).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant