Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Nieuwenhoorn dompelt Hellevoetsluis kopje onder

Actueel 1.449 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn heeft de spektakelderby tegen goede buur Hellevoetsluis met 4-1 (1-0) gewonnen. Nieuwenhoorn deed daarmee op plaats twee op 2 punten van de leider in de tweede klasse D uitstekende zaken, want terwijl het zelf won, zag het in de bomvolle kantine dat de medekoplopers Neptunus/Schiebroek, DCV en Sparta allen geveld waren. Hellevoetsluis bezet de vijfde plaats op 6 punten van de koploper en blijft eveneens meedingen voor de hoofdprijs.

Dan Rolandus

'We hebben een goede wedstrijd gespeeld en verdiend gewonnen. Hellevoetsluis zette bij 2-0 meer druk op de ketel, kwamen bij 2-1 goed weg. Zij kregen nog een mogelijkheid op 2-2, maar wij counterden naar 3-1 en bij 4-1 was het over', aldus verklaarde trainer Ron van den Berg de overwinning. De sfeer was onder erbarmelijk slechte weersomstandigheden met circa duizend supporters geweldig op het sportpark aan de Rijksstraatweg. De supporters van Hellevoetsluis waren onder begeleiding van verkeersregelaars vanaf het eigen sportpark in optocht met rode fakkels naar het sportpark van Nieuwenhoorn gelopen. Terwijl het Bengaalse vuur op de Nieuwenhoornse wallen werd afgestoken, liet Brandon Nooitmeer het vocale geweld der Hellevoeters met zijn openingsgoal verstommen: 1-0. Nieuwenhoorn bleef de beter ploeg. Nadat Chris van Wijngen een inzet van Brian Poelman uit de kruising had gehaald, liet Sevket Kasaroglu alleen voor doelman Daniel Ribaric de kans op 2-0 liggen.

Effectief
Hellevoetsluis probeerde het tij in de tweede helft te keren, kreeg ook kansen, maar het was Frank Molendijk, die een hoekschop van Brandon Nooitmeer tegen het garen kopte: 2-0. Nadat Brian Poelman via een been de aansluiter (2-1) achter Chris van Wijngen had gepeerd, verzuimden Dave Mierop, Tom Sleeuwenhoek, Serkan Yavuziygitoglu, Frenk van Gelderen en Victor Hartog de zwart witte muur te slechten. Nieuwenhoorn deed dat in de counter met een overmacht aan zwart witten beter, want Sevket Kasaroglu en Danique Wolters bleken in de omschakeling super effectief: 4-1. 'De nederlaag was zeer geflatteerd', vond verliezend trainer Edwin de Koning. 'Als de fouten door de tegenstander worden afgestraft en je zelf verzuimd te scoren, dan verlies je met 4-1. Na de 2-1 kregen we kans na kans, maar hield de keeper Nieuwenhoorn op de been. Wij zouden onze huid zo duur mogelijk verkopen, maar zijn te kinderlijk en te naïef geweest in het verdedigen.' Beide trainers waren onder de indruk van de sfeer op het voetbalpark. De wedstrijd was om die reden speciaal verplaatst naar 17.00 uur. 'De sfeer met al dat vuurwerk was fantastisch', vond Ron van den Berg. 'Het was allemaal leuk door de club aangekleed, jammer van het slechte weer.' Edwin de Koning was ondanks de nederlaag goed geluimd. 'Dit is zoals voetbal door "twee buren" gespeeld moet worden. Na afloop werd er door beide voetbalkampen flink gefeest in de kantine. Iedereen heeft laten zien dat Hellevoetsluis groter is dan twee voetbalclubs. De mensen konden het na afloop goed met elkaar vinden.' Nieuwenhoorn speelt aanstaande zaterdag in Rotterdam de topper tegen koploper Neptunus/Schiebroek. Hellevoetsluis speelt thuis om 14.00 uur tegen hekkensluiter SSS.

Nieuwenhoorn: Christian van Wijngen; Mike van de Ruit, Daniel Dijksman (75. Koen Speelman), Frank Molendijk, Roeland de Bruijne; Jeremy Hubregtse, Tim van der Lijn (78. Jeffrey Burger), Danique Wolters; Brandon Nooitmeer, Melvin Winterberg, Sevket Kasaroglu.

Hellevoetsluis: Daniel Ribaric; Vincent Mast, Jeffrey de Koning (82. Gaultier Obiango), Öner Sang-A-Jong, Onur Furuncu; Dave Mierop, Victor Hartog, Sander van Pelt (46. Frenk van Gelderen), Brian Poelman; Tom Sleeuwenhoek, Serkan Yavuziygitoglu.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant