Theo van Kralingen

Helius laat Apollo in sleutelduel ontsnappen

Actueel 514 keer gelezen

Hellevoetsluis- De handballers van Helius hebben de belangrijke vierpuntenwedstrijd tegen degradatieconcurrent Apollo in De Fazant met de 26-27 (15-11) verloren. De Hellevoeters zijn door de nederlaag met 2 punten uit acht wedstrijden terecht gekomen op de fatale voorlaatste plaats in de tweede divisie D.

'We hebben heel schlemielig verloren', wees coach John Geul op de fatale tegentreffer een halve minuut voor tijd. 'We hadden een gelijkspel dik verdiend.' Dat neemt niet weg dat Helius in zwaar weer is terecht gekomen nu het andermaal heeft verloren. De naaste concurrenten Snelwiek (0 uit 7), Delta Sport/EOC (2 uit 7) en WPK/Westlandia (3 uit 8) bevinden zich nog in de nabijheid van de Fazantbewoners. 'Positief is dat we over de hele wedstrijd gezien op de weg terug zijn. Belangrijk is ook de terugkeer van Bas van den Heuvel. Hij brengt rust in de aanval. We hebben tot aan de twintigste minuut in de tweede helft voorgestaan, maar door een tijdstraf kwam Apollo terug en is over ons heen gegaan. Daarna kwamen we toch weer terug, tot aan de fatale goal. Het is jammer dat we na 15-11 wat inkakten. Dat mag niet gebeuren op dit niveau. Ik moet de ploeg echter nageven, dat zij tot aan het laatste gaatje zijn blijven doorknokken. Rond december hoop ik op Mitchell Prins na, die een operatie heeft ondergaan, weer over een complete selectie te beschikken. Ik denk dat wij nog heel sterk terug gaan komen, hebben ook goede wedstrijden gespeeld, dus ik zie veel perspectief om te overleven.' Yannick Zwaan speelde evenwel zijn laatste wedstrijd. Hij gaat voor zeven maanden een rondreis door Azië maken. Helius speelt zaterdagavond in De Burcht in Boekel tegen titelkandidaat Habo '95.

Helius: Martijn Luyendijk (45. Laurens Luyendijk); Nick Hovenkamp (1 keer), Tijmen Bestebreurtje (3 keer), Bas van den Heuvel (3 keer), Daan Struik (5 keer), Yannick Zwaan (1 keer), Yorick Geul (1 keer). Tom Hovenkamp (7 keer), Taco van der Kooij (4 keer), Rijnoud Bestebreurtje (1 keer).