Elk kind heeft recht op kleding en speelgoed
Elk kind heeft recht op kleding en speelgoed Foto: Wil van Balen

Sint en Pieten 1 december bij Het Speelgoedhuis

Actueel 495 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het Speelgoedhuis ontvangt op zaterdag 1 december Sinterklaas en zijn Pieten. Iedereen is welkom en voor alle kinderen is er iets lekkers.

Sinterklaas wordt om 14.00 uur op de Rijksstraatweg 51 in Hellevoetsluis verwacht. Het Speelgoedhuis is een project van de Kledingbank Zuid Hollandse Eilanden waar nieuw en gebruikt speelgoed wordt verkocht.

De Kledingbank verstrekt gratis kleding en schoeisel aan mensen die onder het sociaal minimum moeten leven. Er zijn inmiddels veel sociale en maatschappelijke instellingen die met samenwerken met de kledingbank en mensen die hiervoor in aanmerking komen naar doorverwijzen.Twee keer per jaar mogen klanten gratis kleding en schoenen uit komen zoeken. De kledingbank werkt alleen op afspraak, zodat de klant rustig kan winkelen en privacy gewaarborgd is.

Ondergoed, sokken, bh's en dergelijke worden geïmporteerd uit Duitsland omdat zij vinden dat ondergoed nieuw moet zijn voor klanten. Omdat de Kledingbank het momenteel financieel niet meer redt heeft drijvende kracht achter de kledingbank Walter Hendriks besloten om twee speelgoedwinkels te openen. De eerste is inmiddels al een paar weken open in Hellevoetsluis en de tweede winkel opent zaterdag 1 december in Middelharnis.

De medewerkers van de Kledingbank vinden dat elk kind recht heeft op goede kleding, maar ook op goed speelgoed. Kinderen zijn tenslotte onze toekomst en zij mogen niet de dupe worden van een slechte financiële situatie waarin de ouders verkeren.

Daarom heeft het Speelgoedhuis drie belangrijke doelen, namelijk;
* Kinderen van klanten van de kledingbank mogen twee keer per jaar voor een bepaald bedrag gratis speelgoed uitzoeken
* Low budget prijzen, zodat het speelgoed voor iedereen betaalbaar is
* Alle opbrengsten komen ten goede van de Kledingbank

Dus als u bij het Speelgoedhuis iets koopt dan is dit om de Kledingbank ZHE te redden uit de benarde financiële situatie waarin zij nu zitten. "Wij zijn dankbaar met elke klant en u bent van harte welkom! Onze fantastische vrijwilligers staan voor u klaar en zullen u en de kinderen een warm ontvangst geven."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant