Afbeelding
Foto: Ger den Reijer

"Het is een eer als iemand mijn werk in de kamer hangt"

Actueel 456 keer gelezen

Oudenhoorn - Zaterdag 17 november werd de Nationale Kunstweek afgesloten met het Landelijk Atelierweekend.

Ria Noordermeer uit Oudenhoorn vertelt in haar atelier: "Al vele jaren zijn schilderen en vilten mijn passie", "voor beide technieken vind ik kleur heel belangrijk". Ria schildert met acrylverf en meestal bloemen. Ook het werken met vilt vind ik erg leuk om te doen.

Alles zonder schaar
De laatste periode is Ria vooral bezig met vilt. Ze maakt het vilt zelf van Merinowol. Eerst wordt de wol uitgetrokken tot dunne vlakken die over elkaar worden gelegd. Daar komt water en zeep op en het geheel wordt samengeperst. Daardoor haakt de wol in elkaar en ontstaat vilt. Op die manier kan Ria allerlei vormen produceren zonder dat er een schaar aan te pas komt. Ze maakt van het vilt onder andere sjaals en corsages, echt heel kunstig.

Wol en textiel
Ria was als jong meisje altijd al bezig met wol en textiel. Zij is opgeleid als coupeuse en heeft gewerkt als naaister en van huis uit als coupeuse. Dat is al artistiek werk, maar Ria wilde er meer uit halen. Daarom is zij daarnaast gaan schilderen en heeft daartoe meerdere cursussen gevolgd in aquarel en acryl. Bloemen hebben en houden altijd haar voorkeur. Haar atelier is te vinden aan de Eeweg 36 in Oudenhoorn. Zie ook http://www.rianoordermeer.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant