Afbeelding
Foto: Wil van Balen
Ondernemer in Beeld

BJB Belastingadviseur is verhuisd

Actueel 1.831 keer gelezen

Van studenten tot pensionado's; iedereen is welkom.

Zuidland - "Je kunt in dit beroep wel door werken tot je 80e, maar dat wil ik niet", zegt Jaap Bouman, "ik ben nu 63 jaar en wil mijn tijd anders in gaan delen. Ik wil nog een beetje gaan genieten van het leven."

"Wat ik absoluut niet wil, is de mensen die ik jarenlang heb geholpen in de steek laten. Daarom ben ik in zee gegaan met Hille Boogerd. Hij had al een pand in Zuidland aan de Raadsheerenhoek wat we samen gaan gebruiken. Hille zal in de toekomst verder gaan met mijn klanten en ik ga hem in drukke tijden assisteren. Mijn klanten vallen hierdoor niet in een gat. Op dit moment werk ik nog vier dagen."

Hille Boogerd startte in 2003 in de belastingenbranche met zijn bedrijf Taxabel en heeft in de loop der jaren vele mensen bijgestaan en geholpen met het vinden van een oplossing voor diverse financiële en fiscale kwesties.

Hoe ben je in dit vak gerold?
"Ik ben opgeleid als kok, maar dat werk was fysiek zwaar. Zodoende heb ik me laten omscholen in een administratieve richting en ben bij Nobel-Smit accountantskantoor terechtgekomen. Na vijf jaar ben ik als zelfstandige gaan werken. Acht jaar lang werkte hij vanuit het pand aan de Daltonweg in Hellevoetsluis waar hij zijn klanten ontving. "Voor oudere klanten die niet naar Zuidland kunnen komen treffen we een speciale regeling.

Vertrouwensfunctie
"Ik blijf dit werk leuk vinden; je hebt een vertrouwensfunctie en met mensen omgaan is en blijft hartstikke leuk." BJB helpt klanten met belastingaangiftes en toeslagen. "Als ik mensen jarenlang als klant heb dan kan ik zo de film van hun leven, in ieder geval wat betreft belasting, zo afspelen."

"Van studenten tot pensionado's ze zijn allemaal welkom. Mijn verste klant, een pensionado, zit op Bali. Ik moet wel zeggen dat dit uitzonderingen zijn de meesten zijn woonachtig in Hellevoetsluis of regio Voorne-Putten. Als extra dienstverlening voor klanten die (deels) in het buitenland wonen ontvang ik de belastingpost", geeft Jaap aan.

Laat geen geld liggen
Soms hebben mensen een angst voor de belastingdienst 'als ik me meld dan weten ze dat ik besta', maar ik kan je vertellen dat weten ze tóch wel. Het is zonde als je geld laat liggen waar je wel recht op hebt; het bedrag dat je per jaar besteedt aan een adviseur dat verdient zichzelf terug.
ZZP'ers
ZZP'ers doen er goed aan iemand in dienst te nemen om de administratie en belastingaangifte te doen. Hou jij je vooral bezig met wat jij graag doet en waar je goed in bent, en laat deze vaak lastige en tijdrovende taak over aan een expert.

Bijna met pensioen… vraag advies
Ik raad ook iedereen aan die bijna met pensioen gaat even een afspraak te maken. Met een goed overzicht weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan. Ben je bijna met de pensioengerechtigde leeftijd, maak dan een afspraak bij Jaap. "Ik werp desgewenst een blik op de hypotheek. Kortom, het hele plaatje wordt meegenomen. Ik laat mijn klanten altijd direct meekijken waardoor de meeste vragen gelijk behandeld kunnen worden."

Meer weten of een afspraak maken?
BJB Belastingadviseur
Raadsheerenhoeck 5x
Zuidland

(0181) 32 79 11
e-mail@bjbadvies.nl
www.bjbadvies.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant