Afbeelding
Column burgemeester

Burgemeester Undercover

Actueel 617 keer gelezen

Afgelopen dinsdag is het SBS6-programma 'Burgemeester Undercover' uitgezonden, waarin ik 'undercover' ben gegaan in Hellevoetsluis. Op pad om te onderzoeken hoe het zit met Senioren en Brandveiligheid. Met veel plezier en uiteraard met veel dank aan onze Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heb ik dit gedaan.

Onze samenleving vergrijst, mensen worden steeds ouder en blijven langer zelfstandig thuis wonen. Hoe zit het met uw huis of het huis van uw ouders? Zijn er brandmelders? Is de vluchtroute bekend? Allemaal zaken om eens goed door te nemen. Ik hoop dat het programma daar aan heeft bijgedragen. In ieder geval bedankt voor de vele leuke reacties. Het was erg leuk om te doen en nogmaals hartelijk dank aan de inwoners van Cruysenhoek en Buiten-Veste, de brandweerlieden, VRR, Careyn en natuurlijk ook Wil van Balen (die mij had herkend en het geheim heeft gehouden). Het was een hele beleving om in de huid te kruipen van iemand anders en inwoners en brandweer het hemd van het lijf te vragen over brandveiligheid. Het was een uitdaging om in mijn rol te blijven. Bijvoorbeeld om net te doen alsof ik de burgemeester niet kende. En spannend om mijn brandweerhelm af te zetten zonder mijn pruik te verliezen.

Sommige mensen gaven op de Facebookpagina van Groot-Hellevoet aan dat ze liever gezien hadden dat ik de wijk in was gegaan of rotondes had aangepakt. Dat waren ook goede onderwerpen geweest. Het één sluit het ander niet uit. Met de wijkagenten ga ik regelmatig op pad en bespreken we criminaliteit, zoals autodiefstal, woninginbraak en hennepkwekerijen, maar ook woonoverlast, huiselijk geweld en personen met verward gedrag. U kunt meehelpen in de aanpak van zaken, door u aan te sluiten bij Burgernet, de whatsapp-groep in uw buurt of Buurtpreventie. En specifieke zaken kunt u melden bij Meld Misdaad Anoniem.

Samen maken we Hellevoetsluis veiliger. Dat geldt ook voor de verkeersveiligheid. Het zou fijn zijn als fietsers en automobilisten rekening houden met elkaar. Vooral fietsers zijn kwetsbaar. Helaas is er geen toverstafje om iedereen netjes te laten deelnemen aan verkeer. We zullen het samen moeten doen. Een stukje handhaving van de politie en rustig en oplettend deelnemen in het verkeer!

Milène Junius

Burgemeester

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant